“Bio je lijep i sunčan dan, a mi smo organizirali roštilj…” Ovako počinju mnoge nevjerovatne priče [video]

- Advertisement -

“Bio je lijep i sunčan dan, a mi smo organizirali roštilj…”

Ovako počinju mnoge nevjerovatne priče. Jedna od takvih dolazi nam iz SAD i danima je već u centru pažnje automobilske javnosti koju zanima samo jedno – kako je Jeep završio na vrhu planine i tamo zaglavio? Mogle su se čuti razne verzije, ali čini se da je sad stiglo potpuno logično objašnjenje – roštilj!

Ovako je sve počelo: grupa momaka je odlučila malo se zabaviti nakon čega su se fotografije Jeepa Wranglera napuštenog na planinskom grebenu u Kaliforniji pojavile na društvenim mrežama. Vozač ga je uspio dovesti do jedne tačke vrlo uskom biciklističkom / planinarskom stazom i ostavio ga tamo nakon što se zaglavio na pola puta, dok je suvozačeva strana praktično visila.

I ako ste pretpostavili da je ovo još jedan glupi vozač koji je precijenio svoje i mogućnosti svog vozila, priča je malo “sofisticiranija” od toga.

Naime, vlasnik je u intervjuu za lokalne medije pojasnio da je vozilo njegovo, ali za volanom je bio njegov brat koji nikada nije vozio Jeep. Terenska avantura započela je kao razgovor nakon porodičnog roštilja, dok su se dva brata odlučila na brzu vožnju tim područjem, jer je mlađi brat želio vidjeti kako se vozi ovim automobilom.

“Na kraju smo vozili sve dalje, dalje i dalje. Svidjelo mu se kako je to izgledalo i kako se vozilo ponaša pa bi nastavio sa “pusti me da probam ovo, pusti me da probam još i ovo “, priča njegov brat.

Taj planinski greben zapravo i nije toliko daleko od glavne terenske staze za automobile i iskuan “offroad vozač” bi vjerovatno i mogao preći preko njega. Međutim, vozač bez iskustva poput ovog, s obzirom na to da je bio mrkli mrak, nije mogao vidjeti kamo dalje mogu, pa je odlučio skrenuti preko grebena nakon čega je Wrangler zapeo, potom i zaglavio dok se pokušavao izvući iz nje. Na kraju su shvatili da se ne mogu izvući.

Avantura je završila u ranim jutarnjim satima. Kući su se vratili pješice. Kasnije su se ponovo vratili “na mjesto zločina” kako bi osigurali vozilo da se ne otkotrlja te da razmotre mogućnosti šta i kako dalje.

Ostalo naravno znamo: fotografije su objavljene na mrežama, postale su viralne. Zatražili su pomoć lokalne offroad zajednice. Ovaj put pametniji – u spašavanje su krenuli dok je vidljivost bila dobra. Evo kako je to izgledalo.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...