Black Fire izdanja BMW-a X5 M i BMW-a X6 M

- Advertisement -

Crna je moćna, crna je uzbudljiva, i crna je ekskluzivna: isto se može reći i za ova Black Fire izdanja BMW-a X5 M i BMW-a X6 M (kombinirana potrošnja goriva: 11,1 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 258 g/km*). Dva posebna izdanja pokazuju da BMW nedvosmisleno nastavlja svoju priču o uspjehu u sektorima Vozila za sportske aktivnosti (Sports Activity Vehicle – SAV) i Kupea za sportske aktivnosti (Sports Activity Coupe – SAC).

Od kolovoza 2017, oba automobila bit će dostupna u varijanti koja vizualizira sve snage BMW-a X5 M i BMW-a X6 M. Black Fire izdanje kombinira uzbudljivu vanjštinu i dizajn unutrašnjosti s visokokvalitetnim, ekskluzivnim detaljima opreme. Posebno izdanje sve to spaja s impresivnim voznim dinamikama i isporukama snage modela BMW X5 M i BMW X6 M.

Impresivan dizajn.

Bez obzira na kojoj se podlozi BMW X5 M izdanje Black Fire i BMW X6 M izdanje Black Fire nađu, ovi posebni modeli ostavljaju upečatljiv dojam na bilo kojoj ruti. Bogata sjena crne boje u Sapphire Black metalik boji karoserije sama privlači poglede. Isto i više se može reći za crnu M dvostruku masku s crnim letvicama. To je jedinstvena značajka izdanja Black Fire.

Isto vrijedi i za kovane aluminijske kotače od 21 inča u crnoj boji. Ovi veliki kotači s mješovitim gumama (prednji: 10 J x 21, stražnji: 11,5 J x 21) optimirani su prema težini i imaju ključnu ulogu u prijenosu energije koju stvara M TwinPower Turbo tehnologija na cestu. Još jedna posebna značajka izdanja Black Fire su standardna kućišta vanjskih retrovizora od ugljika. Ona naglašavaju lagani dizajn oba modela i pokazuju bliske veze između BMW-a X5 M i BMW-a X6 M i motorsporta.

Motorsport osjećaj u unutrašnjosti.

Veliki naglasak stavljen je i na vrhunsku kvalitetu i ekskluzivnost unutar BMW-a X5 M izdanja Black Fire i BMW-a X6 M izdanja Black Fire. Potpuno električna M multifunkcionalna sjedala s integriranim naslonima za glavu dolaze kao standard u punoj fino-zrnatoj Merino koži, u kontrastu s crnom i Mugello crvenom bojom. Fini ton je podcrtan kontrastnim crvenim šavovima na presvlakama od pune kože, koji također uključuje središnju konzolu. Osjećaj i boja BMW Individual stropnih obloga u boji antracita, još jedna značajka ovog posebnog izdanja, čini ga savršenom nadopunom vrhunskih kožnih presvlaka. Unutarnje letvice sjaje u sjajnoj crnoj boji. Logotip izdanja Black Fire modela X5 M ili X6 M, koji ukrašava desnu stranu unutarnje letvice na suvozačkoj strani automobila, također pokazuje da je ovaj automobil nešto posebno.

Osim standardnog, višenamjenskog kožnog upravljača M s aluminijskim ručicama za mijenjanje brzina, BMW M Performance upravljač od Alcantara kože s svijetlo plavim motorsportkožnim detaljima također je dostupan kao opcija i bez dodatne naplate. On ne samo da stvara osjećaj utrke, već također ima privlačan dizajn i izuzetno prevladavajuće područje zahvata od Alcantara kože – za optimalan zahvat na svim temperaturama. Ovo je savršeno prilagođeno impresivnim voznim performansama i dinamici koju izlaže svaki BMW X5 M i BMW X6 M.

Snaga na ulicama.

Oba modela ostvaruju vrhunske performanse od 423 kW/575 KS (oba: kombinirana potrošnja goriva: 11,1 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 258 g/km*) 4,4-litrenog V8 motora. Oba automobila ubrzavaju od 0 do 100 km/h za samo 4,2 sekunde uz standardni M Steptronic prijenos s 8 brzina. Maksimalni okretni moment od 750 Nm proizvodi impresivan pogon u rasponu između 2,200 i 5,000 min-1. Sustav pogona na četiri kotača xDrive postavljen je s pristranošću na stražnje kotače, što poboljšava okretnost BMW-a X5 M i BMW-a X6 M. Sustav dinamičkog nadzora performansi neprimjetno distribuira pogonski moment između stražnjih kotača.

U kombinaciji s iznimnim usporavanjem M kompozitnih kočnica, koje imaju izvrsne vrijednosti usporavanja, precizno doziranje, laganu težinu i povećanu toplinsku stabilnost, sve je na mjestu kako bi se omogućio okretan i dinamičan način vožnje. Besprijekoran zvuk M TwinPower turbo motora čini impresivno izvođenje oba modela zvučnim, pružajući tako izuzetno emocionalno iskustvo u vožnji.

Dinamički nadzor stabilnosti (Dynamic Stability Control – DSC) također omogućuje svakom vozaču prilagodbu sportskog načina svojeg BMW-a X5 M ili BMW-a X6 M u bilo kojoj situaciji i prilagodbu njihovim individualnim željama jednostavnim pritiskom na gumb. U režimu rada “DSC uključen”, intervencije kočnica služe za sprječavanje podupravljanja i preupravljanja. “MDM” omogućava veće proklizavanje kotača, što znači da ambiciozni vozači mogu izvoditi mala kontrolirana proklizavanja. Deaktiviranje sustava DSC (“DSC isključen”) omogućava istraživanje granica na trkaćoj stazi i korištenje papučice gasa kako bi se kontrolirano proklizavalo automobilom.

Nova posebna izdanja bit će dostupna od kolovoza 2017. godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...