BMW M8 – glazura na kolaču

- Advertisement -

Pored stalnog razvoja standardne serije 8, inženjeri BMW-a M također bez prestanka rade na modelu M. U potpunosti kamufliran, rani prototip budućnosti BMW-a M8 će biti otkriven na prezentacijskoj vožnji kao dio programa podrške za 24-satnu utrku na Nürburgringu.

Klasične M značajke poput većih otvora za zrak, modificiranih kočnica i sportskog ispušnog sustava s četiri ispušne cijevi nagovještavaju značajno povećanu snagu i dinamički potencijal automobila i stvaraju apetit za iskustvom vožnje intenzivnog emocionalnog bogatstva.

BMW M8

“Koncepcija i razvoj standardne BMW-ove serije 8 i modela M se rade paralelno”, objašnjava Frank van Meel, predsjednik BMW M odjela.” Budući model BMW M8 će se graditi na genima serije 8 i poboljšati svoj DNK s dodanom sposobnošću za stazu i velikim dodatnim dijelovima dinamičke oštrine, preciznosti i agilnosti. Sve to utječe u iskustvo vožnje koje nosi poznate BMW M odlike i zadovoljava najzahtjevnije zahtjeve naših kupaca.”

U tijeku je i razvoj auta za utrke – BMW M8 GTE – koji će predvoditi povratak BMW-a Motorsport na Le Mans:

“Razvojni program za model BMW M8 GTE koji je naš povratak u Le Mans je u punom zamahu”, kaže voditelj BMW Motorsporta Jens Marquardt. “Razvijanje novog trkaćeg automobila je uvijek uzbudljivo, a u slučaju modela BMW M8 GTE očekivanje je utoliko veće. Još ne možemo otkriti slike, ali mogu vam obećati da će model BMW M8 GTE izgledati spektakularno. Planiramo početno predstavljanje za prvu polovicu ove godine i gledamo da automobil ima svoj trkaći debi na 24-satnoj utrci u Daytoni krajem siječnja 2018.”

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...