Days of Revenge 2015 – Najzahtjevnija moto trka na Bjelašnici i Igmanu

- Advertisement -

U organizaciji NVO Horizont  3. i 4. oktobra 2015 na lokalitetu olimpijskih planina  Bjelašnice i Igmana, biće održana Hard Enduro trka “Days of Revenge”.

Ovo je najzahtjevnija moto trka i ujedno posljednja u prvenstvu BiH, tako da će se pored stranih takmičiti i domaći vozači, za prestižnu titulu najboljeg Hard enduro vozača. Inače, Hard enduro je moto disciplina koja se vozi po izuzetno zahtjevnom terenu, i tu vozači pokazuju svoje vještine, hrabrost i spremnost motora na takve izazove. Nakon prošlogodišnje utrke koja se vozila na lokalitetu Barica i Bukovika, ovaj put je organizator premjestio utrku na olimpijske planine zbog njihove atraktivnosti i kako bi skrenuo pažnju na još jedan neiskorišteni sportski i turistički potencijal.

Start i cilj Hard enduro trke „Days of  Revenge“  je u Babinom dolu, ispred hotela „Bjelašnica“. Staza je duga 40 kilometara a pored nje se vozi i specijalni test na Bjelašnici sa prirodnim i vještačkim preprekama kao što su balvani, kamenje i gume.

Zbog atraktivnosti staze, organizator  očekuje dolazak takmičara iz cijele BiH, Hrvatske , Srbije i Slovenije, uz, do sada,  najveći broj vozača viđenih na ovakvim događajima u našoj zemlji.Titulu najboljeg i najbržeg vozača brani Tomislav Marić iz Zadra.

Ukoliko ste ljubitelj dobre vožnje, adrenalina i zabave, pri tome uživate u prirodi, onda je “Days of Revenge” Hard Enduro trka pravo mjesto za Vas!

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...