AutomotoLife news

Drift vozač ima kuću sa savršenim uslovima za bavljenje motosportom

0

„Mad“ Mike Whiddett, legenda drift utrka i jedna od najzanimljivijih ličnosti motosporta, u novoj epizodi video serijala Red Bull Backyards vodi gledaoce u razgledanje kuće specijalno prilagođene za trening, koju je dizajnirao sa svojom suprugom Toni.

Whiddett je odrastao vozeći motocrossere na Novom Zelandu, ali se nakon niza povreda i upoznavanja sa Toni prebacio na drifting, i to baš u vrijeme kada je taj sport postajao popularan diljem svijeta.

Zahvaljujući dobrim početnim rezultatima na takmičenjima u Japanu, SAD-u i Singapuru, privukao je sponzore, a rezultat je bio specijalno preuređena „MADBUL“ Mazda RX-7 sa 515 konjskih snaga te „BADBUL“ RX-8 sa rotacionim motorom, obje u bojama Red Bulla.

Ostvarivao je sve bolje rezultate, a kruna je bila osvajanje titule prvaka na utrci Formula Drift Japan 2018. Istovremeno je 40-godišnjak iz Aucklanda stekao veliki broj pratilaca u čitavom svijetu, nakon driftanja na čuvenom Magic Roundaboutu (divovski kružni tok sačinjen od pet mini-kružnih tokova) u Swindonu, te učešća na Goodwood Festival of Speed 2019 u prepravljenom Lamborghini Huracanu.

U novoj epizodi serijala Red Bull Backyards, Whiddett pokazuje fanovima šta je njegov teško stečeni uspjeh omogućio njegovoj porodici, u domu koji je sa suprugom Toni izgradio iznad Hampton Downs Motorsport Parka u Waikatu.

LIFE:  Svjetski jevrejski kongres odbacio izvještaj Komisije RS o Srebrenici

Uz bazen, motociklističku stazu i ponije u dvorištu, pored kuće je sagradio impresivnu garažu u koju je smjestio svoj Mazda REPU B2000 kamionet za stadionske utrke (nazvan „RUMBUL“), motocikle, kacige i automobile na daljinsko upravljanje.

Pored toga, Whiddett i njegov sin Lincoln se u specijalnoj sobi opremljenoj najnovijim simulatorima drift utrka takmiče međusobno ili online sa fanovima.

U Hampton Downsu, Whiddett pokazuje svoj novi Mad Lab 2.0 u kojem fanovi mogu vidjeti restauriranu Mazdu RX-2, nazvanu FURSTY, kao i modificirani Lamborghini Huracan LP580-2 Drift koji je vozio na utrci u Goodwoodu.

Novozelanđanin na stazi Waikato takođe vozi specijalna karting vozila sa svojim prijateljem, japanskim drift vozačem Takeshijem „Tuxx“ Teruyom, prije nego se u bazenu opusti uz skokove u jedinstvenom novozelandskom stilu.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like