Electrična: Nova Opel Mokka izlazi na cestu

- Advertisement -

Nova Opel Mokka je na cesti, još uvijek kamuflirana, ali spremna za prva važna testiranja u rukama Opelovih inženjera. Uz to ona je električna!.

Druga generacija Mokke je u potpunosti nov model, a nove tehnologije, poput e-pogona, kojima je opremljena detaljno se testiraju, podešavaju i validiraju prije nego što bude lansirana na tržište. Proizvodnja kreće u zadnjem kvartalu ove godine.

Prvi proizvedeni primjerci bit će električni, a kupcima će biti isporučeni početkom 2021. Testni primjerak daje za naslutiti što se krije iza kamuflaže: veliko žuto K, na zelenim kamuflažno obojenim stranicama daje jasno do znanja – K kao Mokka, da samo Mokka.

Nova generacija izgubila je poznati dodatak X iz svog imena – kao što ga nije imala niti najbolje prodavana prva generacija iz 2012. Mokka je tada impresionirala svojim kompaktnim dimenzijama, i moćnim izgledom. Nova generacija e i dalje mala i robusna, ali u puno modernijem i progresivnijem obliku – još više krojena za gradsku vožnju, i s još više stila koji ostavlja impresivan dojam. Ekstra efikasna, čistih, odvažnih linija – i naravno potpuno električna, od samog početka prodaje.

Kupci će moći uživati u uzbudljivom potpuno električnom pogonu, no Mokka će biti dostupna i s motorima na unutrašnje sagorijevanje.

Iako još uvijek kamuflirana, Mokka jasno pokazuje svoje svježe proporcije, s vrlo kratkim prednjim i stražnjim prevjesima  – potpuno usklađenim s daljnjim razvojem Opelove filozofije dizajna. Mokka nove generacije kombinira njemački inženjering s jasnim, pročišćenim dizajnerskim izričajem. Vozač i suvozač od sada će moći uživati u potpuno digitaliziranoj unutrašnjosti. Opelovi dizajneri posebnu su pozornost usmjerili kako bi unutrašnjost bila svedena na osnovno.

Opelov CEO Michael Lohscheller: „Dvije i pol godine vrlo sam pozorno pratio razvoj Mokke, i iznimno sam ponosan na ovaj novi Opel, koji će od samog početka biti električan! Mogu vam obečati da će nova Mokka biti jedan od najuzbudljivijih modela u našoj dugoj povijesti! Ova druga generacija jasno pokazuje sve što Opel predstavlja danas i u budućnosti, i jasno će izmijeniti precepciju našeg branda. Pred našim inženjerima stoji još vrlo važnog posla, ali veselim se da ću vrlo brzo moći predstaviti potpuno novu Mokku.“

Izvor: Opel

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...