Automoto

Foto: Novi Mazda PSC u Sarajevu

0
Foto: Novi Mazda PSC u Sarajevu, Life.ba
Mazda_salon

Connecta je danas otvorila novi Prodajno servisni centar Mazde u Sarajevu. Moderni poslovni obekat je u potpunosti opremljen u skladu sa Mazda standardima, te će za ljubitelje ovog branda značiti uslugu na najvišem nivou, i dugoročno povjerenje prilikom kupovine i održavanja Mazda vozila.

Connecta d.o.o. posluje na ovoj lokaciji već neko vrijeme, a sada su se stekli uslovi za zvanično otvaranje tj. prikazivanje objekta u punom kapacitetu.

Svečanom otvaranju su prisustvovali Nj.E. Hideyuki Sakamoto, ambasador Japana u BiH, te predstavnici Mazda CEE – Regionalni direktor David McGonigle, direktorica Mazda Motor Hrvatska Renata Jagetić.

U ime domaćina, goste su pozdravili Senad Sefić, Predsjednik Uprave Conneta d.o.o. i Zinaida Kurtćehajić, Mazda Brand Manager.

“Ponosan sam na sve Connecta uposlenike, oni su svojim radom i trudom najzaslužniji za otvaranje ovog objekta. Sada, u prodaji i postprodaji, u smislu infrastrukture, ispunjavamo sve Mazda standarde, imamo ugodno i moderno poslovno okruženje, ali i dodatnu obavezu da održimo kvalitet svog rada i konstantno ga unaprijeđijemo. Za nas kao tim, rad na podizanju novoa usluge predstavlja kontinuiranu obavezu.” – rekao je Senad Sefić. 

Gospodin David McGonigle nije skrivao koliko je impresioniran objektom: “Bio sam na mnogo otvaranja Mazda centara, ali ovaj me je posebno oduševio. Ima dovoljno prostora za sve divne Mazda modele, a posebno me raduje što danas vidim više primjeraka nove Mazde3, perjanice sedme generacije Mazda vozila. U Japanu sam vidio koliko ljudi poštuju jedni druge, koliko im je važna tradicija, a istovremeno primjenjuju puno modernih rješenja. To je put za sve europske Mazda salone, pa i ovaj.”

LIFE:  [paralelni intervju] Braća Adi i Eldin Adilović: U porodici su više vezani za bordo boju

Ambasador Japana u BiH NJ.E. Hideyuki Sakamoto je istakao kako je jedna od bitnijih odrednica Mazde njena istorija.

Počinjući iz pepela grada Hirošime, te proživljavajući teška vremena, Mazda je pokazala duh koji nikad ne odustaje i privlači ljude u Japanu i inostranstvu.

”Mazdina vozila su više puta osvajala titulu vozila godine u Japanu, a ako ih vozite onda ćete shvatiti šta znači slogan susret tradicije i budućnosti – where tradition meets future. Connecti želim puno uspjeha u daljem radu i puno Mazda vozila na cestama BiH.” – rekao je Ambasador, proglasivši salon zvanično otvorenim. 

U sličnim prilikama, često se sumiraju rezultati i analizira napredak. U pet godina, koliko je prošlo od otvaranja prvog Connectinog salona Mazde, Connecta je postigla mnogo.

Mazdina porodica u BiH je značajno povećana, servisna podrška je postala stabilna i sada se ide samo naprijed. Kao što i Mazda uvijek ide naprijed i smišlja nova rješenja.

“Pozivamo sve ljubitelje Mazde da, u narednim danima, posjete Mazda PSC u Osiku, jer se naša svečanost nastavlja Danima otvorenih vrata. Moći će pogledati Mazda modele, neke i probati, a svakako osjetiti duh svečanosti i radosti zbog otvaranja novog Mazda PSCa. Dobro došli.” – poručila je Zinaida Kurtćehajić. Lokacija centra je na brzoj cesti Sarajevo-Blažuj, na adresi Osik broj 6.

 

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *