Foto: U Zenici se okupili ljubitelji Alfa Romeo vozila

- Advertisement -

Ljubitelji vozila italijanskog proizvođača Alfa Romeo okupili su se po peti put u Zenici na međunarodnom okupljanju ljubitelja automobila “Alfa Romeo”, u organizaciji “Alfa Romeo” kluba iz Zenice, javlja Anadolu Agency (AA).

Druženje ljubitelja Alfa Romeo vozila počelo je prije tri dana u Zenici, a domaćini su u toku jučerašnjeg dana za sve učesnike okupljanja organizovali posjetu glavnom gradu BiH, nakon čega su se vratili u Zenicu.

Muhedin Fejzić, predsjednik “Alfa Romeo” kluba Zenica rekao je kako je glavni cilj ovog okupljanja druženje na kojem granice ne postoje.

“Danas smo ovdje na gradskom trgu, svi mogu razgledati ove ‘čudne’ automobile, usput učestovati u humanitarnoj tomboli za dvije djevojčice iz grada, nakon čega slijedi defile ulicama grada te trke ubrzanja, koje su više rekreativne. Imamo oko 150 vozila, došli su nam gosti iz Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Njemačke i drugih država. Alfa Romeo je specifičan automobil, ne može ga svako voljeti. Ova marka automobila je spojila sve ove ljude, iz bivše Jugoslavije i šire da se druže, ne postoji ništa drugo osim tog druženja. Ovo radimo u našem gradu da pokažemo da je ovaj naš grad moderan, evropski”, rekao je Fejzić.

Igor Maričić stigao je na okupljanje “Alfista” u Zenicu iz Zagreba.

“Stari smo prijatelji sa organizatorom, poznajemo se, dolaze oni nama na okupljanja, pa evo i mi njima. Bili smo unazad dvije godine, uvijek nam je dobro i zato i dolazimo, a razlog za ovo vozilo je iz nekog prvobitnog omjera uloženo-dobijeno, a poslije to postane ‘Alfa virus'”, rekao je Maričić.

Arben Elezović iz Ulcinja rekao je kako su se odazvali pozivu prijatelja iz Zenice.

“Naši drugovi iz Zenice kada su boravili u Ulcinju su nas zvali na skup i došli smo, po prvi put. Volimo ova vozila i jako sam zadovoljan”, rekao je Elezović.

Automobili su sa Trga Alije Izetbegovića, gdje su bili parkirani prodefilirali ulicama Zenice, nakon čega je uslijedila utrka ubrzanja na 302 metra.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...