Garmisch-Partenkirchen: BMW Motorrad Days od 1. do 3. jula 2011.

- Advertisement -

Od 1. do 3. 7.2011. godine Garmisch-Partenkirchen će po jedanaesti put biti domaćin manifestaciji BMW Motorrad i Husquarna Motorcycles te njihovoj međunarodnoj zajednici obožavatelja. Tog vikenda na 11. Motorrad Days, okupit će preko 30.000 gostiju iz cijelog svijeta. Najveći svjetski motociklički susret postao je već tradicionalna manifestacija u „bikerskom“ svijetu. Ove godine BMW Motorrad i Husquarna motocikli predstavit će svoje najnovije modele ali i različite prateće programe.

Osim BMW Motorrad tima, koji je nastupao na World Superbike Championship, manifestaciji će prisustvovati i četverostruki svjetski prvak, Chris Pfeiffer (41) ali i Igor Obu koji drži trenutni svjetski rekord u najdužem skoku koji iznosi 42.11 metara te koji će zajedno sa svojom ekipom posjetiteljima pokazati što se sve može sa mountbike-om.

Posjetitelji će također moći isprobati svoje vlastite vještine u BMW Enduro Parku, na površini od 10 000 m2, gdje će moći isprobati različite BMW GS modele, dok će se na Husquarna X-tracku svi moći uvjeriti u ekstremne izdržljivosti Husquarna motorkotača koje će prezentirati offroad vozači ovih motorkotača.

Kao i prošlih godina, skoro svi BMW motorkotači moći se se isprobati na opsežnim testnim vožnjama. Ekskluzivna tura sa vodičem može se rezervirati preko Interneta www.bmw-motorrad.com/testride. Početnici koji još uvijek nemaju vozačku dozvolu, također će moći isprobati vožnju motorkotačem na Garmisch Olympia Stadiumu.

Specijalna izložba koja će biti upriličena tijekom trajanja ovog susreta pokazati će prekretnicu u BMW-ovim motorkotačima sve od BMW-ove klasične kolekcije. Ovo će se poklopiti i sa Classic Parade koja će se održati u petak te sa velikom Motorcycle Parade u subotu. Tradicionalna bikerska vjerska služba održati će se u nedjelju u podne.

Ovogodišnja priredba koja će se održati u Garmisch-Partenkirchenu bez sumnje će ponovno zadovoljiti ukuse svih uzrasta posjetitelja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...