Golf 7: Pet Euro NCAP zvjezdica

- Advertisement -

Evropska organizacija za zaštitu potrošača Euro NCAP dodijelila je novom Golfu pet Euro NCAP zvjezdica, kao i prestižne  Euro NCAP Advanced nagrade za njegove inovacije u području integralne sigurnosti. Pored Lane Assist i Front Assist sistema, nagrađena je i Golfova proaktivna zaštita putnika, kao i serijska multikolizijska kočnica. Ovim je Golf potvrdio svoju vrhunsku poziciju u klasi kada se radi o sigurnosti. Nagrađeni paket sigurnosti automobila, koji već decenijama kroz sedam generacija čvrsto drži poziciju lidera u Evropi,  obuhvata – zaštitu putnika, sigurnost djece, zaštitu pješaka i sisteme pomoći za vozača.

„Raduje nas činjenica da smo i s novim Golfom uspjeli ispuniti rigorozne zahtjeve Euro NCAP-a. Posebno smo ponosni na četiri odlikovanja koja je Euro NCAP uručio novom Golfu za njegove sigurnosne inovacije. Ipak, ovaj uspjeh nije slučajan, jer prema našoj korporativnoj filozofiji – svaki naš kupac ima pravo na bezuvjetnu sigurnost – stoga smo zajedno s našim inženjerima intenzivno radili na paketu sigurnosti koji će po svom obimu biti jedinstven u klasi kompaktnih vozila. Predočeni rezultat još jednom pokazuje da smo na pravom putu, te konsekvetno nastavljamo tim putem,“  izjavio je dr. Ulrich Hackenberg,  Volkswagenov izvršni član upravnog odbora za istraživanje i razvoj.

Rezultati za zaštitu putnika u prednjem i bočnom sudaru, ili kod bočnog naleta na stup i tzv.whiplash testa (mjerenje opterećenja na kralježnicu u slučaju stražnjeg sudara), čine novi Golf apsolutno sigurnim. Djeca starosti do tri godine su u novom Golfu savršeno zaštićena takođe. To su potvrdili testovi koji se provode pomoću testnih lutaka. Konačno, novi Golf je impresionirao eksperte Euro NCAP-a i po pitanju zaštite pješaka.

Uz izvanrednu zaštitu putnika, novi Golf je ostvario odličan rezultat testiranja u kategoriji sistema pomoći za vozača. Navest ćemo samo neke od njegovih brojnih inovativnih sistema asistencije u vožnji: serijska multikolizijska kočnica, proaktivni sistem zaštite putnika, Front Assist sa city-kočnicom, detektor umora kod vozača, pomoć pri zadržavanju vozne trake Lane Assist i još mnogi drugi, saopćio je danas Volkswagen.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...