Honda na WTCC: Debi ovog vikenda u Japanu

- Advertisement -

Honda Racing Team debituje ovog vikenda na istorijskoj trci na stazi Suzuka u Japanu uz Tiago Monteiru za volanom Civic-a WTCC. Trkom u Japanu Honda proslavlja dva jubileja: pedesetogodišnjicu  staze Suzuka, koju je dizajnirao osnivač Honde, Soichiro Honda, i četrdesetogodišnjicu modela Civic.

Honda u trku ulazi sa modelom Civic WTCC, koji pokreće 1.6 benzinski motor sa 4 cilindra i direktnim ubrizgavanjem i portugalskim vozačem Tiago Monteirom. Oba vozila i tim Honde su potpuno spremni za trku s obzirom na to da su uspešno završena  testiranja ovog leta u Evropi i ove nedelje na stazi Sugo u Japanu. Honda je svoje učešće najavila u februaru ove godine kada je potvrdila ulazak u WTCC od 2013. pa nadalje sa dva automobila i vozačima Gabriele Tarquiniem i Tiago Monteirom, a počevši od Suzuke ove nedelje, Honda ulazi u tri poslednje trke za 2012 FIA World Touring Car Championship sa jednim automobilom, koji  vozi Tiago Monteiro. Svi rezultati sa testiranja i trka iz 2012. biće korišćeni za ulazak Civica WTCC  u sezonu 2013.

J.A.S. Motorsport, koji je već dugo partner Honde, razvio je Honda Civic za WTCC dok je Honda R&D za trke izradio potpuno nov 1.6l benzinski motor. Mugen će takođe pružati podršku od sezone 2013. i dalje.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...