Automoto

Kia Magentis: Svjetska premijera u New Yorku

0

Kia Magentis: Svjetska premijera u New Yorku, Life.ba

Nova generacija limuzine Kia Magentis (na nekim tržištima poznatija kao pod imenom Optima) sljedeći mjesec će imati svjetsku premijeru na automobilskom salonu u  New Yorku. Prvi čovjek Kijinog dizajna, Peter Schreyer, prve službene fotografije novog Magentisa kazao je kako nova generacija Magentisa ima snagu iznenađenja, te dodao kako je to automobil kojeg ljudi jednostavno ne očekuju od Kije.

– To je upravo to što smo sebi zadali kao cilj, rekao je on.

Agresivni prednji dio karakterišu „tigrova“ maska – na nju smo već navikli kod nekih drugih Kijinih modela – i prema gore „zategnuti“ projektorski farovi. Duži, širi i niži od svog pretka, Kijin četverovratni kupe odlikuju kromirani lukovi koji se rastežu od A do C stubića i modelu daju karakterističan oblik, koji vizualno snižava vozilo, ali i istovremeno vizualno povećava zadnji dio vozila. Iako još nema zvaničnih fotografija unutrašnjosti možemo reći da je unutrašnjost kabine veoma prostrana i prestižna, a centralna konzola je blago usmjerena ka vozaču.

LIFE:  Milijun KM poticaja za kupnju električnih automobila

– Magentis utjelovljava Kijino novo dizajnersko samopouzdanje, dodaje Schreyer napominjući kako je to globalni auto s ličnom notom.

Novog Magentisa u Južnoj Koreji i SAD očekuju krajem godine dok se u Evropi i na ostalim tržištima očekuje u maju 2011. godine.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like