Kolekcija Hot Wheelsa vrijedna 1,5 milion dolara

- Advertisement -

Ljubitelj autića Hot Wheels, 59-ogodišnji Bruce Pascal iz SAD-a, procjenjuje se da posjeduje najveću i najvredniju kolekciju ovih auto minijatura na svijetu.

Autiće sakuplja od svoje sedme godine a danas njegova kolekcija broji više od 7.000 Hot Wheelsa, u kojoj se nalazi i 175 jedinstvenih prototipa koji nikada nisu pušteni u masovnu proizvodnju kao i najrjeđi primjerak, svijetlo rozi VW Beach Bomb Rear-Loader, koji sam vrijedi 150.000 dolara. Ukupna kolekcija vrijedna je oko 1,5 milion dolara.

San napraviti muzej posvećen Hot Wheelsu i barbikama

Njegova opsesija traje i dalje, a san mu je da otvori muzej u kojem bi bili izloženi njegovi ljubimci,  kako bi promovisao jednu od najpopularnijih igračaka za dječake. U istom muzeju želio bi da budu izloženi i primjerci barbika, kao svojevremeno najpopularnije igračke za djevojčice.

Ako se pitate zašto, odgovor se krije u vrlo zanimljivoj činjenici. Eliot Handler je izumitelj Hot Wheelsa, a njegova žena Ruth Handler, koja je sa njim radila u istoj kompaniji, 1958. godine, kreirala je popularnu barbiku.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...