AutomotoSport

Kraljevska klasa: Red Bull KTM timovi objavili imena vozača za sljedeću sezonu

0
Kraljevska klasa: Red Bull KTM timovi objavili imena vozača za sljedeću sezonu, Life.ba

Svjetsko prvenstvo u motociklizmu u kraljevskoj klasi MotoGP za sezonu 2020 napokon će početi 19. jula utrkom u španskom Jerezu, a Red Bullovi timovi već su saopštili svoje postave vozača za sezonu 2021.

Ekipu Red Bull KTM Factory Racing u 2021. godini činiće Južnoafrikanac Brad Binder i Portugalac Miguel Oliveira, koji su bili suvozači u klasama Moto3 i Moto2. Dvadesetpetogodišnjaku Oliveiri će to biti treća sezona u MotoGP-u, dok će ovogodišnji debitant Binder 2021. godine voziti drugu svoju drugu sezonu u elitnoj klasi.

„Jako sam sretan zbog ove prilike koju mi je KTM pružio. Osjećam da mi vjeruju kako ću u ovom projektu pokazati svoju vrijednost kao vozača“, rekao je Oliveira.

Godinu dana mlađi Binder je član Red Bulla već pet godina, a 2016. je postao treći vozač ove kompanije sa naslovom Svjetskog prvaka u klasi Moto3 i do sada je osvojio 15 grand prixa. „Jako sam uzbuđen zbog nove sezone u Red Bull timu. Radujem se svom prvom nastupu u MotoGP klasi“, dodao je on.

LIFE:  Paulo Fonseca, trener Rome: Džeko je najbolji napadač s kojim sam radio

KTM će također iskoristiti iskustvo talijanskog vozača Danila Petruccija, koji će 2021. godine biti partner Špancu Ikeru Lecuoni u ekipi Red Bullu KTM Tech3. Petrucci ima devetogodišnje iskustvo u klasi MotoGP, dok će 20-ogodišnjem Lecuoni to biti druga sezona među najboljima.

„Osjećao sam se vrlo dobro s novim RC16 od prvog dana i motor je zaista napredovao u odnosu na konfiguraciju koju smo koristili u Valenciji 2019. godine. Potpisivanje ugovora za 2021. daje mi dovoljno duševnog mira da bih se mogao boriti za svoj cilj i biti debitant godine u predstojećoj sezoni“, istakao je Lecuona.

Sva četiri vozača upravljaće motorima KTM RC16, dok će se ovaj tim oprostiti od Španca Pola Espargaroa sljedeće sezone, nakon četiri godine uspješne saradnje.

Sezona 2020 u klasi MotoGP starta Velikim nagradama Španije i Andaluzije koje su na rasporedu u Jerezu 19. i 26. jula.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *