AutomotoLife news

Kriza s čipovima: Isporučuju se nedovršeni automobili, a rokovi isporuke su rekordno dugi!

0
Kriza s čipovima: Isporučuju se nedovršeni automobili, a rokovi isporuke su rekordno dugi!, Life.ba
Ilustracija

Akutni nedostatak računalnih čipova u proizvodnji vozila ne dovodi samo do kašnjenja u proizvodnji i isporuci već utječe i na vozila koja se proizvode, pa tako njemački proizvođači automobila trenutno isporučuju samo nedovršena vozila i na taj način izazivaju nezadovoljstvo kupaca i trgovaca, piše RebijaHak.

– Sada imamo ograničenja gotovo posvuda – rekao je Andreas Henkel, voditelj prodaje u zastupništvu Mercedesa Felix Kloz u Stuttgartu za njemački industrijski magazin Automobilwoche. Ponekad nedostaju električna vrata prtljažnika, ponekad je funkcija osvjetljenja ograničena… Proizvođači obećavaju da će o svom trošku ugraditi te funkcije kada bude dostupne.

Kao i Mercedes, i BMW ima problema s dostavom čipova. Christian Rönsch, generalni direktor zastupnika BMW-a May & Olde, izvijestio da se vozila isporučuju bez odgovarajućih dijelova opreme…

LIFE:  Rastu cijene: Građani zabrinuti, trgovački lanci iskoristili pandemiju pa stihijski poskupljivali

Rokovi isporuke od više od godinu dana za krajnje kupce danas su činjenica za gotovo sve modele, a mnogi trgovci više ne dobivaju automobila. Ne očekuje se da će se kriza u proizvodnji ublažiti do druge polovice 2022.

Vezani sadržaj:

Nestašica sirovina i poluproizvoda – Skuplji automobili, raste inflacija, rast cijena i u drugim industrijskim granama

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like