Automoto

Life Ball 2011: MINI by DSQUARED

0

Dean i Dan Cate, javnosti poznatiji kao dizajnerski duo DSQUARED2 , prezentirali su inicijalnu skicu Minija koji su dizajnirali eksluzivno za ovogodišnju manifestaciju Life Ball 2011. Ove godine ova dobrotvorna manifestacija održavat će se u Beču, 21.05.2011. godine.

Glavni cilj ove manifestacije, koja se održava već 19 godina za redom je borba protiv AIDS-a te također promocija kampanja koje se bore za toleranciju, solidarnost i prosvjećivanje.

Već jedanaestu godinu zaredom svjetski dizajneri oslikavaju Mini koji se proizvodi samo za ovu priliku te čiji prihod ide za borbu protiv ove opake bolesti. Do sada, od 2001. godine, to su učinili dizajneri Agent Provocateur, Donatella Versace, Diesel, Missoni, Gianfranco Ferré….

LIFE:  "Šok i nevjerica!" Album Zabranjenog pušenja je vani!

Ove godine izbor je pao na DSQUARED2 , kanadske blizance koji su svoj MINI „Red Mudder“ oslikali na način da odiše njihovom prepoznatljivošću. BMW Grupa je članica svjetske organizacije Global Business Coalition on HIV/AIDS (GBC). Jedna od glavnih korporativnih i socijalnih politika koju provodi BMW je pomoć u svjetskoj borbi protiv AIDS-a i ostalih pandemijskih bolesti. BMW tako aktivno provodi opsežan projekt u Južnoj Africi, Tajlandu, Kini i ostalim ugroženim svjetskim područjima.

Facebook komentari

Veliko finale: Barcelona-Manchester United

Prethodni članak

Garmisch-Partenkirchen: BMW Motorrad Days od 1. do 3. jula 2011.

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Automoto