Automoto

Moja patrola u BiH – Aplikacija koja otkriva radare i policijske kontrole

0

Među vozačima iz Hrvatske i Srbije sve je popularnija mobilna aplikacija „Moja patrola“ putem koje vozači imaju informacije i obavještenja vezana za raspored radarskih i policijskih kontrola, a od sada i vozači u Bosni i Hercegovini mogu koristiti aplikaciju.

Osnovna ideja aplikacije je da se moderne tehnologije iskoriste za razmjenu informacija među vozačima.

Akcenat je na prisustvu policijskih patrola i kamera na putu, kako bi vozači uvijek bili informisani gdje su trenutno raspoređene policijske patrole i gdje se nalaze kamere koje mjere brzinu, vožnju žutom trakom ili prolazak na crveno svjetlo.

Na ovaj način je nekadašnje „blicanje“ zamijenila moderna mobilna aplikacija.

S obzirom na statističke podatke u BiH gdje je u prošloj godini zabilježeno više od 37.000 saobraćajnih nesreća u kojima je život izgubilo 298 osoba aplikacija će djelovati kao preventivno sredstvo u oblasti bezbjednosti saobraćaja jer vozače upozorava da uspore na kritičnim mjestima i voze odgovorno.

LIFE:  Robert Kubica nakon osam godina ponovo u F1

Moja patrola je već od prve verzije 2012. godine stekla veliku popularnost među vozačima. Danas je aplikacija aktivna u pet država sa preko 300.000 registrovanih korisnika, više od milion akcija i trinaest miliona pređenih kilometara.

Upotreba aplikacije vrlo je jednostavna, naime korisnici ove aplikacije jednim klikom prijavljuju uočenu policijsku patrolu, a sistem upozorava sve ostale korisnike gdje se nalaze prijavljene patrole.

Uz pomoć složenog algoritma računa se pouzdanost svakog korisnika, vjerovatnoća postojanja patrole i uvijek se prikazuju maksimalno precizni podaci svim korisnicima.

Na svaku prijavljenu patrolu možete kliknuti i dobiti informacije o vjerovatnoći da se patrola zaista tu nalazi, kao i ko ju je i kada prvi i posljednji prijavio.

Aplikaciju mogu preuzeti besplatno svi Android i iPhone korisnici.

Facebook komentari

Life intervju: – Kultura može biti integrativni faktor koji život u Mostaru može pokrenuti nabolje [Tanja Miletić Oručević]

Prethodni članak

Amar Sabljica potpisao ugovor sa FK Sarajevo

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Automoto