Mostarci uživali gledajući najbrže automobile s Balkana: oboren rekord BiH

- Advertisement -

Više od tisuću gledatelja drugi dan “Old School Street Race Mostar” utrke uživalo je gledajući najbrže automobile s Balkana na pomoćnoj pisti zračne luke u Mostaru.

Drugi dan utrke ubrzanja automobila u disciplini A10 na međunarodnoj utrci “Old School Street Race Mostar 2019” bio je izuzetno zanimljiv kako za vozače tako i za gledatelje koji su mogli uživati u dvobojima super brzih automobila koji za 402 dužna metra razviju brzinu preko 200 kilometara na sat.

Vozilo se prvenstvo regije gdje su se natjecali vozači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

U klasi P1-pro FWD, prednji pogon, prvo mjesto pripalo je Irvinu Ibroviću s VW Jettom, dok je drugo mjesto pripalo Amaru Karoviću, a treće Nedjeljku Simaniću.

U klasi P2-pro RWD najbrži je bio Esad Došljak sa svojim timom AMK Novi Pazar s Opel Corsom i motorom iz Audija RS, koji broji preko 1000 konjskih snaga.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća u Mostaru: Povrijeđen motociklista

-Mostar je daleka destinacija za naš klub, preko 550 kilometara loših puteva da bi došli ovjede da se natječemo. Iako dođemo prije svega da se družimo, danas sam uzeo finale u klasi RWD. Utrka je jako konkuretna, ima puno dobrih automobila, tako da sam zadovoljan osvojenim bodovima, te moram da se zahvalim svom timu bez kojeg ne bi ovo uspio- kazao je Došljak, zahvaljujui također gostoljubivim organizatorima.

Drugo mjesto u klasi na zadnji pogon pripalo je Tomislavu Popinjaču iz Zagreba s Nissanom 350Z, dok je treće mjesto pripalo Mostarcu, Mehmedu Đikiću iz kluba AK Burnout.

U klasi automobila s pogonom na sve točkove najbrži je bio Dženan Sirćo koji je oborio rekord Bosne i Hercegovine odvezavši 9.6 sekundi na 402 metra. Izlazna brzina automobila bila je nevjerojatnih 248 kilometara na sat. Dženan vozi sjajno složeni VW Polo sa 1.8 turbo benzincem koji razvija oko 700 konjskih snaga. Drugo mjesto pripalo je Hrvoju Mikoviću a treće Tomislavu Kreševcu.

PROČITAJTE JOŠ:  Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu...

U klasi dizel automobila najbrži je bio Igor Vučković s Golfom serije 7 u R izvedbi, dok je drugo i treće mjesto pripalo domaćim vozačima Krešimiru Peharu i Igoru Ćorluki.

Superfinale pripalo je Tomislavu Popinjaču.

Gledatelji su pored utrka imali priliku vidjeti Oldtimer show, sjajno očuvane automobile koji su prodefilirali pistom. Kraj toga, održano je natjecanje u ‘style-u’ gdje se tražio najljepši automobil, te dB Drag natjecanje gdje se tražio najglasniji automobil.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...