Na motoru skočio s petospratnice na teren za kriket

- Advertisement -

Legenda akrobatskog motociklizma, Australac Robbie Maddison, bio je glavna zvijezda predstavljanja novih dresova kriket tima Rajasthan Royals za sezonu 2022. Projekat je prikazao živopisni grad Jaipur u sasvim novom svjetlu.

U videu objavljenom na internetu, Maddison dobija zadatak da kriket timu Rajasthan Royals iz Jaipura dostavi nove dresove, i to na njihov stadion. Sa dresovima u ruksaku, projurio je pored nekih od najpoznatijih znamenitosti grada kao što su tvrđava Amer, kapija Patrika i jezero oko palate Jal Mahal.

Nakon što se vrtoglavom brzinom probio kroz prepreke i saobraćaj, na kapiji stadiona su ga zaustavili zaštitari. No, uspio je zaobići osiguranje i svojim FMX motociklom stići do terena za kriket na jedini način na koji je navikao – skočivši sa krova!

PROČITAJTE JOŠ:  Poznato mjesto i vrijeme dženaze velikanu Abdulahu Sidranu

Dovezao se do vrha petospratne upravne zgrade na stadionu Sawai Mansingh, duboko udahnuo i na svom FMX motociklu skočio na teren za kriket, gdje je igračima uspješno isporučio paket.

„Bilo je zaista sjajno. Robbiejeve nevjerovatne vratolomije gledao sam na televiziji, a sada sam ih prvi put vidio uživo“, rekao je kapiten Royalsa, Sanju Samson, koji je preuzeo ovu specijalnu pošiljku.

Za Robbieja je ovo takođe bio veliki test. Iako je 40-godišnjak već izvodio opasne vratolomije širom svijeta, prvi put je skočio s tako velike visine.

„Skok sa petospratnice na teren stadiona bio je definitivno izazovan. Nikada ranije to nije učinjeno na motociklu, tako da smo u tome bili prvi na svijetu“, rekao je Robbie.

Dizajnom novih dresova Royalsi odaju počast drevnoj tekstilnoj industriji savezne države Rajasthan, čuvene po tkaninama, složenim uzorcima i vezu. Odabrali su uzorak Leheriya (val), koji datira iz 17. vijeka i zaštitni je znak lokalne tekstilne industrije. Leheriya predstavlja valoviti pijesak pustinja u Rajasthanu.

PROČITAJTE JOŠ:  Bh. državljanin sa 2,74 promila alkohola napravio haos na autoputu u Hrvatskoj

Royalsi su u saradnji s Red Bullom već imali zanimljiva i uzbudljiva predstavljanja dresova. Španski padobranac Dani Roman je 2020. godine iskočio iz aviona iznad Palminih otoka u Dubaiju, nadletio zapanjene igrače Royalsa, spustio se na plažu i ostavio vreću punu dresova za kriket tim.

Iduće, 2021. godine, klub je zajedno s Red Bullom u Indiji priredio spektakularnu 3D projekciju i svjetlosni show na stadionu Sawai Mansingh, predstavivši dresove za tu sezonu na nov način.

Royalsi će sezonu 2022 u novim dresovima započeti 29. marta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...