Nakon dva mjeseca: Tvornica Aston Martin Red Bull Racing opet počela proizvoditi F1 vozila

- Advertisement -

Tvornica Aston Martin Red Bull Racing u britanskom Milton Keynesu otvorila je prošle sedmice svoja vrata za rad na F1 bolidima prvi put u posljednja dva mjeseca, nakon što je u prethodnom periodu radila na ventilatoru BlueSky kao dio saradnje na projektu Pitlane.

Pripreme za početak prvenstva Formule 1 počele su uoči otvaranje sezona na Velikoj nagradi Austrije koja će se održati 5. jula na stazi Red Bull Ring u Spielbergu.

Ipak, tvornica nije utihnula u prethodnim mjesecima s obzirom da je tim svoju tehničku vještinu u naprednim tehnologijama iskoristio za podršku britanskom nacionalnom zdravstvenom sistemu (NHS) u borbi protiv COVID-19.

PROČITAJTE JOŠ:  Vozač iz BiH pretukao pješaka jer je sporo prelazio cestu: Pokušao se opravdati svađom sa djevojkom

Kao dio saradnje na projektu Pitlane između sedam F1 timova sa sjedištem u Velikoj Britaniji, dizajneri i inženjeri Aston Martina su, zajedno s kolegama iz Renaulta, bili zaduženi za izgradnju BlueSky ventilatora za kratkotrajno ventiliranje u hitnim slučajevima i na intenzivnoj njezi.

Iako je za izradu prototipa i dobijanje dozvole regulatorne agencije za medicinske i zdravstvene proizvode nedostajalo tek nekoliko dana, proizvodnja je obustavljena jer se NHS okrenuo drugim načinima liječenja pacijenata.

PROČITAJTE JOŠ:  Drama u Austriji: U lavini poginula najmanje jedna osoba

Bez obzira na to, jednostavan ventilator za pozitivni pritisak, čiji je kreator doktor Alastair Darwood, neće nestati jer se inovativni dizajn može koristiti u drugim slučajevima hitne pomoći.

U tvornici Aston Martin Red Bull Racing se nadaju da je najgora kriza iza Velike Britanije, te da svoju hrabrost i znanje mogu opet usmjeriti ka onome što tim voli i što najbolje radi – izgradnji pobjedničkih trkaćih automobila.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...