Novi MINI John Cooper Works Countryman

- Advertisement -

Druga generacija modela MINI Countryman je najveći i najsvestraniji model u cijelom rasponu britanske marke prožete tradicijom.

Druga generacija modela MINI Countryman je najveći i najsvestraniji model u cijelom rasponu britanske marke prožete tradicijom.I još jedan superlativ se sada odnosi na jedinicu snage modela MINI John Cooper Works Countryman. Sa snagom od 170 kW/231 KS (kombinirana potrošnja goriva: 7,4 l/100 km; emisija CO2: 169 g/km), to je najsnažniji motor ikad ugrađen u MINI: kombinacija standardnog pogonskog sustava na sve kotače ALL4 i robustnog koncepta vozila osigurava da najnoviji dodatak obitelji vrhunskih John Cooper Works sportaša odnosi MINI iskustvo na novu razinu – u smislu i osjećaja trkaće staze i ekstremnog užitka vožnje preko neasfaltiranog terena.

Novi model MINI John Cooper Works Countryman ubrzava od nula do 100 km/h za 6,5 sekundi i sa standardnim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i opcionalnim osam brzinskim Steptronic sportskim prijenosom. Pritom je 0,8 ili 0,7 sekundi brži od MINI Cooper S Countryman ALL4. Superiorne kvalitete performansa novog modela MINI John Cooper Works Countryman također se ogledaju u svojoj elastičnosti na privremenim ubrzanjima, agilnostima u zavojima i performansama usporavanja. Ove osobine su proizvod cjelokupnog paketa koji je sastavljen na temelju John Cooper Works stručnosti utrka, uključujući ne samo motor i sustav pogona na sve kotače, ali i sportski ovjes s 18-inčnim John Cooper Works lakometalnih kotača i Brembo sportskog kočionog sustava, posebne značajke karoserije za optimizaciju aerodinamičkih svojstava i hlađenja dovoda zraka, i kokpit specifičan za model sa John Cooper Works sportskim sjedalima. Iznimni status novog modela MINI John Cooper Works Countryman u premium kompaktnom segmentu je istaknut pomoću ekskluzivnih standardnih značajki, uključujući MINI Driving Modes, LED prednja svjetla, Comfort Access i Radio MINI Visual Boost.

P90253499_highRes_mini-john-cooper-wor

Novi MINI John Cooper Works Countryman: pregled činjenica i brojki.

– turbo motor s četiri cilindra sa 170 kW/231 KS i 350 Nm okretnog momenta.

– Sustav pogona na sve kotače ALL4 s optimiziranom učinkovitošću kao standard.

– Sportsko podvozje sa Brembo sportskim kočionim sustavom i 18-inčnim lakometalnim kotačima.

– Motor, ovjes i aerodinamika usklađeni na temelju John Cooper Works stručnosti utrka.

– Sprint od nule do 100 km/h u 6,5 sekundi, 0,8 sekundi brže od MINI Cooper S Countryman ALL4, maksimalna brzina: 234 km / h.

– John Cooper Works komplet za aerodinamiku s posebno velikim ulazima zraka na prednjem dijelu.

– Unutrašnjost specifična za model sa John Cooper Works sportskim sjedalima.

– Ekskluzivne standardne ukrase letvice uključuju LED prednja svjetla, MINI način vožnje i Comfort Access.

– Pet punokrvnih sjedala, i značajan porast prostora, veličine prtljažnika i svestranosti u odnosu na prethodni model.

– MINI Connected kao suradnik za osobnu mobilnost za svakodnevnu upotrebu i za vrijeme putovanja.
 

Više snage, više prostora i više osjećaja trkaće staze na svim terenima.

Novi model MINI John Cooper Works Countryman je nasljednik prvog sportaša marke dizajniranog za kompaktni segment i dolazi kao standard s pogonom na sve kotače ALL4. Napredak novog automobila u odnosu na svog prethodnika ogleda se ne samo u izlaznoj snazi koja je povećana za 10 kW/13 KS i dizajna optimiziranog za učinkovitost za sustavALL4, nego i povećanim vanjskim dimenzijama i znatnim povećanjem prostora, svestranosti i funkcionalnosti. Uz dodatak nekih 17 centimetara u duljinu i 3 cm u širinu, zajedno s produljenjem međuosovinskog razmaka od 7,5 centimetara, dostupnost prostora na pet vrhunskih sjedala sada je znatno optimizirana. Prtljažnik se može proširiti po potrebi od 450 litara na čak 1.390 litara. To čini novi model MINI John Cooper Works Countryman top sportašem s opsežnim kvalitetama koje pružaju ekstreman užitak u vožnji i izuzetnu svestranost – bilo na trkaćoj stazi, daleko od asfaltirane prometnice, u svakodnevnom prometu ili na dužoj udaljenosti.

Svjetska premijera u Šangaju, lansiranje na tržište u proljeće 2017. godine.

Novi model MINI John Cooper Works Countryman će biti predstavljen javnosti prvi put u travnju 2017. godine na eventu Šangaj Motor Show. Lansiranje na tržište će krenuti u proljeće 2017. godine.

Razvijen od dugogodišnjeg iskustva na trkaćim stazama i reli stazama.

Uz najmoderniju tehnologiju, prepoznatljiv karakter novog modela MINI John Cooper Works Countryman također je izveden iz dugogodišnje i uspješne tradicije motor utrka marke. Bilo je to prije 55 godina kada je klasični MINI osvojio svoju prvu pobjedu – kada je Mini Cooper osvojio British Touring Car Championship. Od tada je ime legendarnog dizajnera sportskih automobila John Cooper bilo odgovorno za trkaće uspjehe marke i ekstremne užitke vožnje koje nudi na cesti.

Točno 50 godina nakon posljednje tri izravne pobjede klasičnog modela MINI na reliju Monte Carlo, novi model MINI John Cooper Works Countryman sada pokazuje put za daljnje uspjehe u ovoj disciplini. Novo izdanje ovog obuhvatnog vozila pruža osnovu za natjecateljsko vozilo koje razvijaju MINI i X-raid tim za relije velike udaljenosti. MINI John Cooper Works Rally je spreman na izazove svjetskih najtežih maratonskih natjecanja počevši s relijem Dakar u 2017. godini. Kao takav, on nasljeđuje MINI ALL4 Racing, koji je razvijen na temelju prve generacije modela MINI Countryman i koji je osvojio reli Dakar četiri puta uzastopce.

Savršeno usklađeni sveukupni paket za vrhunske performanse.

Marka John Cooper Works je integrirana pod MINI kišobran na deset godina. Ova bliska veza datira iz ranih godina klasičnog MINI-ja, čiji je sportski talent otkrio i promovirao John Cooper. Danas to pozitivno utječe na ekstremne užitke vožnje koje nudi MINI John Cooper Works Countryman. Motor, mjenjač, pogon na sve kotače, ovjes, aerodinamika i dizajn kokpita nisu samo usmjereni prema vrhunskim performansama, oni su također precizno usklađeni s konceptom vozila novog modela MINI Countryman. Kao rezultat toga, najnoviji John Cooper Works model je ukupni paket za uzbudljivu izvedbu, sastavljen od stručnjaka za utrke.

Motor: isporuka snage i zvuk s trkaćim karakterom.

2,0-litreni četvero-cilindarski motor instaliran poprijeko na prednjem dijelu novog modela MINI John Cooper Works Countryman pokazuje karakteristike performansa inspirirane auto utrkama. On ima posebnu verziju MINI TwinPower Turbo tehnologije sa sustavom turbopunjenja integriranog u razdjelnik od lijevanog čelika, izravno ubrizgavanje goriva, potpuno varijabilan sustav kontrole ventila VALVETRONIC i promjenjivo upravljanje bregaste osovine (dvostruki VANOS). Od materijala koji je veoma otporan na temperaturu, turbopunjač generira tlak punjenja zraka koji je sada povećan na 2,2 bara. To stvara temelj za vrlo energičan i dugotrajan prijenos snage. Proizvedeni motor ima maksimalni zakretni moment od 350 Nm između 1.450  i 4.500 rpm. Isporučuje svoj vrhunac snage od 170 kW/231 KS unutar okretaja od 5.000 i 6.000 rpm.

Posebne značajke novog motora razvijenog za John Cooper Works modeli uključuju posebne klipove, veliki hladnjak stlačenog zraka i dodatni radijator. Osim toga tu je i sportski ispušni sustav koji ne samo da podržava karakteristike performansa motora već im daje i impresivnu akustičnu i vizualnu dimenziju. Smanjeni tlak ispušnih plinova potiče spontanu isporuku snage, dok kontrolirana ispušna zaklopka i posebna geometrija ispušnih cijevi pomažu generirati jako emocionalan zvuk koji je tipičan za John Cooper Works modele. Sportski ispušni sustav također ima sužene krom navlake za dvostruke ispušne cijevi.

Šest-stupanjski ručni mjenjač kao standard, osam-stupanjski Steptronic sportski prijenos kao dodatna oprema.

Standardni šest-stupanjski ručni mjenjač je težinski optimiziran u dizajnu kao i što pokazuje visoki stupanj unutarnje učinkovitosti i udobnost prijenosa. Senzor mjenjača omogućuje aktivnu prilagodbu brzine motora za osobito dinamičan prijenos. Kratki prijenosi ručica mjenjača specifična za model olakšavaju precizan odabir stupnja prijenosa. Osam-stupanjski Steptronic sportski prijenos je dostupan kao dodatna oprema, i njime se upravlja pomoću raspoznatljivo dizajnirane ručice mjenjača, kao i tipki na volanu za prebacivanja stupnjeva prijenosa. Ono nudi posebno kratko vrijeme prijenosa i funkciju Launch Control za manevre sprinteva optimizirane za vuču od stajanja.

To također ima pozitivan utjecaj na učinkovitost. Sa standardnim ručnim mjenjačem, novi MINI John Cooper Works Countryman ima kombiniranu potrošnju goriva od 7,4 litara na 100 kilometara i CO2 razinu emisije od 169 grama po kilometru. U kombinaciji s osam-brzinskim Steptronic sportskim prijenosom, te brojke su smanjene na 6,9 litara i 158 grama respektivno (utvrđeno na osnovu EU ciklusa vožnje).

Uz ALL4 sa makadamske ceste na trkaću stazu.

Kapacitet performansi novog modela MINI John Cooper Works Countryman je ne samo vrlo visoka, već također i vrlo svestrana u smislu potencijalnog spektra uporabe. I sve zbog sustava pogona na sva četiri kotača ALL4, koji ne samo da optimizira vuču na neasfaltiranim terenima kao što su makadamske ceste, ali također i povećava stabilnost u vožnji u nepovoljnim vremenskim uvjetima i poboljšava pokretljivost prilikom dinamičkog skretanja na trkaćoj stazi. Elektronička kontrolna jedinica sustava je povezana sa sustavom Dinamičke kontrole stabilnosti (DSC), čime osigurava dosljedno brzu i preciznu reakciju u svakom trenutku u distribuciji okretnog momenta između prednjih i stražnjih kotača.

Zahvaljujući svom kompaktnom i težinski optimiziranom dizajnu, trenutna verzija sustava pogona na sva četiri kotača ALL4 nudi posebno učinkovit oblik promjenjive raspodjele snage. Sastoji se od konusnog ozubljenja pokretačke snage na prednjoj osovini diferencijala, s dva odjeljka osovine propelera i stražnje osovine diferencijala s elektrohidrauličnom kontrolom kvačila. Da bi se smanjio gubitak okretnog momenta koji se javlja kada se pogonska snaga prenosi na stražnju osovinu, novi MINI John Cooper Works Countryman koristi aktivni DSC s karakterističnim pogonom na prednje kotače u normalnim situacijama na cesti. Tek kada je to potrebno kvačilo prebacuje pogonski moment na stražnje kotače u djeliću sekunde.

Sportsko podvozje za maksimalnu agilnost prilikom sprintanja, u zavojima i prilikom manevara kočenja.

Kvalitetna tehnologija ovjesa novog modela MINI John Cooper Works Countryman nudi savršenu osnovu za maksimalne performanse i očaravajuća svojstva rukovanja. Dizajniran je za savršenu usklađenost sa izuzetno velikom snagom motora ovog svestranog vrhunskog sportaša, kao i njegovog dugog međuosovinskog razmaka, širokog gaza i niskog težišta. Opruge potpornja osovina na prednjem dijelu su u kombinaciji s multilink stražnjom osovinom u verziji specifičnoj za model. Štoviše, standardni sportski ovjes novog MINI John Cooper Works Clubman ima posebno čvrste postavke ovjesa i sustava amortizera. Servotronic podrška za upravljač vezana za brzinu – također standardna značajka – potiče precizno upravljanje u zavojima i udobno manevriranje pri malim brzinama.

Sportski kočioni sustav je dizajniran u suradnji s specijalističkim proizvođačem Brembo i sastoji se od 4-klipne fiksne čeljusti disk kočnice na prednjim kotačima, jamči dosljedno visoke stope usporavanja čak i kada je podvrgnut intenzivnom korištenju. Kočione čeljusti imaju završnu obradu u crvenoj boji i nose John Cooper Works logo na prednjoj strani. Sustav dinamičke kontrole stabilnosti također osigurava optimalnu trakciju prilikom sprinteva, agilnost u zavojima i sigurno usporavanje. Njegove funkcije uključuju Dinamičku kontrolu trakcije (DTC), Elektronička kontrola blokade diferencijala (EDLC) – koji djeluje kao elektronička funkcija zaključavanja za prednju osovinu diferencijala – i Performance Control for agilno okretanje prilikom ulaska u zavoje pri brzini. Standardne ukrasne letvice također uključuju 18-inčni John Cooper Works lakometalne kotače u Black Thrill Spoke. John Cooper Works lakometalni kotači u veličinama 18 i 19 inča su opcionalno dostupni.

MINI Načini vožnje i DynamicDamperControl omogućuje individualizirane postavke vozila.

Standardni MINI Način vožnje omogućuje postavke vozila koje su usmjerene i prema stanju na cesti i prema individualnim željama vozača. Rotirajući prekidač u podnožju ručice mjenjača ili poluge mjenjača se koristi za aktiviranje postavke SPORT, MID i GREEN. To utječe na karakteristične krivulje na papučicu gasa i upravljanja, akustiku motora, karakteristike prijenosa Steptronic sportskog prijenosa od 8 brzina, ukoliko se isti postavi, i postavke sustava DynamicDamperControl. Karakteristike elektronički kontroliranih amortizera su usmjerene na osobito dinamičan stil vožnje u SPORT načinu i podržavaju stil više usmjeren prema udobnosti za razliku od druga dva načina. GREEN način je namijenjen za udobnu vožnju optimiziranu prema učinkovitosti. Sporednu značajka ovdje je funkcija jedrenja, koja se može koristiti u kombinaciji s osam-brzinskim Steptronic sportskim prijenosom. U GREEN načinu rada, pogonski sklop je odvojen pri brzinama između 50 i 160 km/h čim se vozačeva noga ukloni s papučice gasa.

Vanjština: jasan pokazatelj svestranog sportskog duha.

Vanjski dizajn novog modela MINI John Cooper Works Countryman izražava prepoznatljivu kombinaciju ekstremnog sportskog duha i iznimne svestranosti modela. S dužinom od 4.299 mm, širine od 1.822 mm i visinom od 1.557 milimetara, to je nepogrešivo najveći vrhunski sportaš u obitelji modela John Cooper Works. Tipične proporcije dinamičnog svestranog sportskog automobila su dodatno naglašene značajkama specifičnim za model, posebice uključujući John Cooper Works Komplet za aerodinamiku. Ključni elementi snažnog izgleda automobila su i veliki ulazi za hlađenje na prednjoj masci, koji zauzimaju prostor rezerviran za pozicijska svjetla i svjetla za maglu u novom MINI Countryman. Standardni krovni nosači i krovni spojleri specifični za model naglašavaju i visinu karoserije i činjenicu da je njegov dizajn usmjeren prema optimalnoj aerodinamičkoj ravnoteži.

Okruženje bočnih indikatora smjera poznatih kao bočna okna nose crvenu naglašenu liniju i John Cooper Works logo, kao i šesterokuta maska hladnjaka s karakterističnim uzorkom saća; logotip se također pojavljuje na vratima prtljažnika. Postoje četiri nemetalik i šest metalik varijanta koje možete izabrati za završnu obradu karoserije novog modela MINI John Cooper Works Countryman. Ovdje je Rebel Green opcija rezervirana isključivo za John Cooper Works modele kao što je kontrastna boja završne obrade za krov i poklopac vanjskog retrovizora u Chili Red.

Unutrašnjost: više prostora za trkaću strast.

Unutar novog modela MINI John Cooper Works Countryman, svestrane kvalitete performanse mogu se doživjeti na pet vrhunskih sjedala i karakteristične atmosfere sportskog automobila. Osim John Cooper Works sportskih sjedala s integriranim naslonima za glavu, značajke kao što su John Cooper Works sportski upravljač s višenamjenskim tipkama, John Cooper Works opreme ili ručice mjenjača i stropne obloge u antracit boji pridonose intenzivnom osjećaju trkaćeg duha automobila.

Karakterističan dizajn kokpita u kombinaciji s optimiziranim prostorom i visokim stupnjem svestranosti. Prostor za glavu, ramena i noge je znatno veći nego u prethodnom modelu, kako na prednjem tako i na stražnjem dijelu. Stražnja sjedala se mogu pomaknuti uzdužno do 13 cm na podjeli od 60:40, a dodatna raznovrsnost osiguravaju elementi naslona za leđa koji su podesivi i sklopivi u udjelu 40:20:40. Jedna jedinstvena mogućnost za zaustavljanja u prepoznatljivom MINI stilu je piknik klupa, fleksibilna površina koja se preklapa iz prtljažnika i pruža mogućnost sjedenja za dvije osobe. Druga dodatna opcija je električna kontrola prtljažnika koja omogućuje beskontaktno otvaranje i zatvaranje u skladu sa standardnim komfornim pristupom (Comfort Access).

Izuzetan sportaš s ekskluzivnim dodacima.

Izniman status novog modela MINI John Cooper Works Countryman i u premium kompaktnom segmentu i programu modela marke je naglašen njegovim ekskluzivnim stavkama opreme. LED standardna prednja svjetla optimiziraju vidljivost tijekom vožnje u mraku, kao i pružajući izgled upečatljive konture prednjeg dijela automobila. Svjetlo za dnevnu vožnju generira sustav svjetlosti u potpunosti oko svakog svjetla, također korištenjem LED tehnologije. Standardne značajke uključuju tempomat s kočionom funkcijom i Radio MINI Visual Boost, uključujući USB priključak i upravljanje preko MINI kontrolera na središnjoj konzoli, a tu je i 6,5-inčni zaslon u središnjem zaslonu s instrumentima koji prikazuje početni motiv specifičan za John Cooper Works kada vozač ulazi u automobil.

Moderni sustavi pomoći vozaču, visoko kvalitetne opcije za udobnost i individualni stil.

Sustavi pomoći vozaču razvijeni za trenutačnu generaciju također povećavaju udobnost i sigurnost u novom modelu MINI John Cooper Works Countryman. Standardno upozorenje na sudara s funkcijom gradskog kočenja može se proširiti kako bi uključivalo sustav pomoći u vožnji s kontrolom aktivnog tempomata baziranog na kameri, upozorenje na pješake s početnom funkcijom kočnice, sustav protiv zasljepljivanja i detekcije prometnog znaka. Ostale značajke koje možete izabrati uključuju Pomoć pri parkiranju sa senzorima sprijeda, stražnjom kamerom i asistentom za parkiranje. Pored informacija o brzini vožnje, ograničenja brzine i detekcija zabrana pretjecanja, trenutne navigacijske upute i poruke kontrolne provjere, povratne informacije od sustava za pomoć vozaču i popis telefonskih kontakata i zabavnih programa, također je moguće prikazati trenutno odabranu brzinu i prikaz brzine motora u više boja na posebnom John Cooper Works Head-Up zaslonu.

Program opcijskih predmeta opreme za novi model MINI Countryman je također dostupno za ekstremno sportsku verziju modela. Oni uključuju panoramski stakleni krov, dvozonski automatski klima uređaj, grijanje sjedala za vozača i suvozača, grijanje vjetrobranskog stakla, električno grijani i sklopivi vanjski retrovizori i alarmni sustav s crvenim LED indikatorom statusa u peraji antene.

Središnji zaslon s instrumentima sa zaslonom osjetljivim na dodir, MINI Find Mate i MINI County Timer.

Ostale opcije uključuju Harman Kardon hi-fi sustav, MINI navigacijski sustav i MINI navigacijski sustav Professional. Značajke Wired paketa koje uključujući MINI navigacijski sustav Professional čine kontroler na dodir na središnjoj konzoli i 8,8-inčni zaslon u boji na središnjem zaslonu s instrumentima; potonji je osjetljiv na dodir, čime se funkcije mogu odabrati i prilagoditi vrhom prsta. U Wired paket je također uključen MINI Find Mate, jedna od najnovijih digitalnih usluga koja se dodaje na MINI Connected. MINI Find Mate sastoji od takozvanih oznaka s funkcijom bežičnog praćenja koje mogu biti priključene na najčešće korištene predmete i putničke stvari, omogućujući im da se povoljno smjesti preko MINI Connected. Ako se oznaka nalazi izvan bežičnog dometa, zadnja registrirana pozicija je prikazana na putnom računalu i na vozačevim pametnim telefonima. Čim se pametni telefon ili vozilo vrati u bežični domet oznake, oznaka se može aktivirati i akustički oglasiti.

U suradnji s Wired paketom također je moguće koristiti MINI Country Timer, koja registrira sva putovanja preko nagnutih, neravnih, makadamskih cesta ili cesta prekrivenih snijegom. Trajanje i intenzitet vožnje na zahtjevnom terenu je prikazan u tipičnom MINI stilu na središnjem zaslonu s instrumentima.

MINI Connected, digitalni osobni pomoćnik mobilnosti.

Novi model MINI John Cooper Works Countryman također pokazuje fascinantne performanse i veliku raznolikost u području povezivosti. Nadilazi poznate funkcije multimedijskog sustava automobila, gdje sustav MINI Connected djeluje i kao osobni pomoćnik mobilnosti vrhunskog sportaša u rasponu modela. Na temelju fleksibilne platforme, Open Mobility Cloud, sustav MINI Connected se neprimjetno integrira u digitalni život MINI vozača preko dodirnih točaka, kao što su Apple iPhone i Apple sat.

Zahvaljujući integralnom konceptu MINI Connected, mobilnost ne počinje u vozilu. Sustav MINI Connected obavještava vozača o optimalnom trenutku polaska na temelju kalendarskih zapisa i tekućih podataka o prometu. Podaci o adresi i sastancima koje je vozač prethodno spremio na pametni telefon preko sustava MINI Connected se automatski  prenose na auto i ne moraju se ponovno unositi u navigacijski sustav. Sustav MINI Connected također može spremiti redovito posjećena mjesta kao omiljena odredišta, te otkriva često korištene rute kao što su dnevne vožnje između kuće i posla kako bi mogao obavijestiti vozača u slučaju nepredviđenih zastoja u prometu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...