Novi Peugeot 308 SW: Kvalitet koncentriran u elegantnom i prostranom karavanu

- Advertisement -

308SW_1312STYP001 

Samo nekoliko sedmica nakon lansiranja novog modela 308, Peugeot  je proširio svoj ​​asortiman i predstaviće novi Peugeot 308 SW. Peugeot dizajneri su stvorili veliki karavan koji je dinamičan sa dužinom od 4.58 m  i visinom od 1,47 m. Njegove velikodušne dimenzije ispunjavaju očekivanja kupaca, te korisnika koji pridaju veliku važnost za temeljne vrijednosti karavana: volumen, prostranost, modularnost i praktičnost.

Dostupan nakon lansiranja sa Euro 6 benzinskim i dizelskim motorima Peugeot 308 SW će osigurati značajan nivo performansi. BlueHDI verzija proizvodiće emisiju CO2 samo 85 g/km te tim uspostavlja nove standarde u segmentu. Peugeot 308 SW ima najveću zapreminu prtljažnika među evropskim konkurentima i ona iznosi  610 litara.

Kao i kod hatchback verzije, novi Peugeot 308 SW zasnovan je na novoj EMP2 (Efficient Modular Platform 2) platformi, što je garancija lakoće i dinamičke efikasnosti. Kao rezultat toga, novi Peugeot 308 SW lakši je 140kg od svog prethodnika. Peugeot 308 SW će premijerno biti predstavljen na sajmu automobila u Ženevi ove godine.

Prodaja se očekuje na proljeće u Francuskoj, te u drugim evropskim zemljama.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...