Automoto

Novi Peugeot e-Expert

0
Novi Peugeot e-Expert, Life.ba

S vozilom Peugeot e-Expert marka Peugeot ide korak dalje u elektrifikaciji svojih modela kako bi ostvarila svoj cilj, a to su električne izvedbe svih modela gospodarskih vozila u gami do 2021. godine.

Izvedba Peugeot e-Expert dodatno će naglasiti vodeći položaj gospodarskih vozila Peugeot i modela Peugeot Expert u Europi.

Dvije razine dometa (200 km i 300 km prema ciklusu WLTP), kompletna gama: odabirom električne izvedbe nećete se morati odreći prednosti koje su pridonijele uspjehu vozila Peugeot Expert.

Ako se uzme u obzir činjenica da većina poslovnih kupaca dnevno prijeđe manje od 300 km, električna izvedba vozila Peugeot Expert bila je logičan slijed događaja.

Dodatan poticaj bilo je i to što je sve češće pristup gradskim središtima ograničen, a neki gradovi dozvoljavaju pristup samo potpuno električnim vozilima.

Osim što je nedavno ispunio uvjete norme Euro 6D s gamom koja se sve više prilagođava posebnim namjenama, Peugeot Expert sada dolazi i u potpuno električnoj izvedbi Peugeot e-Expert.

LIFE:  Bečki "Wiener Linien“ testira autobuse na vodonik

Korisnici će moći birati između dvije veličine baterije:

  • 50 kWh, za domet od 200 kilometara (WLTP)
  • 75 kWh, za domet od 300 kilometara (WLTP).

U skladu s načelom marke Peugeot da vozilo treba što manje izmijeniti kako bi se dobila električna izvedba, Peugeot e-Expert ima snažan vanjski izgled kao i izvedbe opremljene motorom s unutarnjim izgaranjem i identičnu nosivost.

Novi Peugeot e-Expert bit će u prodaji u drugoj polovici 2020. i nastavit će uspješnu priču koju je vozilo Peugeot Expert započelo svojim izlaskom na tržište 2016. godine otkad je prodano u više od 170 000 primjeraka.

Osim toga, dodatno će osnažiti vodeću poziciju gospodarskih vozila Peugeot u Europi i povećati broj električnih vozila game Peugeot uz postojeće modele Partner Electric, e-Boxer, e-208, e-2008, 3008 te 508 Hybrid I Hybrid4.

Izvor: Peugeot

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *