Novo razdoblje za Corollu – Auris mijenja ime u Corolla

- Advertisement -

Nova generacija Toyotinog automobila u C segmentu će, u sve tri karoserijske izvedbe – hatchback, sedan i karavan,  nositi u cijelom svijetu ime Corolla, nadovezujući se na 50 godina dugu svjetsku reputaciju najprodavanijeg modela u istoriji automobila. Ime Corolla, zamijenit će naziv  Auris početkom 2019. godine.

Ovaj odabir imena se poklapa s usvajanjem zajedničke Toyotine nove globalne arhitekture (Toyota New Global Architecture – TNGA), koja će zamijeniti trenutne tri različite platforme.

„Proizvodna i konstrukcijska filozofija TNGA donosi potpuno novu dimenziju našoj sljedećoj generaciji modela u C segmentu. Pored proslavljene kvalitete, trajnosti i pouzdanosti Corolle, novi model se odlikuje i drugim vrijednostima koje naši kupci žele – impresivan izgled, profinjenost unutrašnjosti, zadivljujuća dinamičnost u vožnji i snažni, ali štedljivi hibridni pogon.” rekao je dr Johan van Zyl, Predsjednik i CEO Toyota Motor Europe. „Nema boljeg trenutka nego što je pokretanje prodaje nove generacije za ponovno uvođenje imena Corolla za sva naša vozila u C segmentu.”

Nova Corolla hatchback  i Corolla Touring Sports će imati svoju svjetsku premijeru na Salonu automobila u Parizu, obje u svojim hibridnim izvedbama.

Izvor: Toyota

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...