Obratite pažnju na ovo rješenje mosta za pješake (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

Ekspanzija kineske ekonomije u posljednjih  deset godina slijedila je rast od oko 10 posto. Samo prije 10 godina, američka je ekonomija bila tri puta veća od kineske. Danas stvari stoje znatno drugačije. Kina bi, prema procjenama, uskoro mogla postati najveća ekonomska sila svijeta.

Nevjerovatan je ekonomski bum koji ta zemlja doživljava. Vidi se to na svakom koraku. Gradi se na sve strane. Kina je još i zemlja u kojoj misle da su Gibonni i Oliver Dragojević Italijani. Ali, koga je za to briga.

Prošle godine Kina je došla na drugo mjesto po veličini gospodarskog proizvoda, zamijenivši na njemu Japan. U roku od pet godina moglo bi se dogoditi da prestigne i Ameriku ako održi brz gospodarski rast. Ilustracije radi, Kina je po broju stanovnika više od četiri puta veća od Amerike.

Da se još malo vratimo na gradnju. Fotografija koju imate priliku vidjeti napravljena je u Pudongu, najnovijem distriktu Shanghai-a. Obratite pažnju na rješenje mosta za pješake napravljenog iznad kružnog toga na jednoj od gradskih raskrsnica. S nekoliko strana napravljene su stepenice i liftovi, a jedan njegov dio spojen je na ulaz u šoping centar.

Vezani članak: Bili smo tamo: Shanghai – grad u kojem su Gibonni, Oliver Dragojević, Goran Karan, Giulijano i Magazin Italijani

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=s-UDOLUqk5c]

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...