Opel Corsa Rally4 spremna, pozitivni utisci nakon testiranja nasljednika Adama R2

- Advertisement -

Novom Corsa Rally4, Opel otvara novo poglavlje u historiji moto sporta. Corsa Rally4 je razvijena u skladu s propisima Rally4, koji zamjenjuju klasu R2. Tako će sada umjesto četverocilindričnog atmosferskog motora koji je bio u vozilu ADAM R2, Opel Corsa Rally4 imati trocilindrični benzinski motor sa turbopunjačem od 1,2 litre. Podsjećamo, ADAM R2 je Opelu donio četiri naslova europskog juniorskog prvaka u reliju između 2015. i 2018.

Nakon mjeseci testiranja, Opel Motorsport i PSA Motorsport izveli su posljednjih nedjelja opsežne probne vožnje sa Corsa Rally4 na jugu Francuske. Tokom pet dana timovi Opela i PSA Motorsport ponovo su prešli više od 1.000 kilometara makadamskim i asfaltnim putevima u promjenljivim uslovima, a test vozači Yoann Bonato i Marijan Griebel bili su impresionirani.

Marijan Griebel kaže se Corsa Rally4 vrlo lako vozi.

“Odmah sam imao povjerenja u auto. Zahvaljujući dužem međuosovinskom razmaku, Corsa je stabilnija u brzim zavojima od ADAM-a R2, a opet vrlo okretna. Turbo motor je sjajan, posebno uzbrdo. Sve u svemu, Corsa Rally4 je sposoban, brz reli automobil. Test vožnje su bile vrlo produktivne i bilo mi je jako zabavno”, kazao je Griebel.

“Naši kupci mogu se radovati brzom, pouzdanom reli automobilu, baš kao što je to bio i ADAM R2”, kaže direktor Opel Motorsporta Jörg Schrott.

Opel će u bliskoj budućnosti objaviti cijenu Opel Corse Rally4.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...