Opel kreće potpuno električno, ulazi na kinesko tržište i lansira Mantu-e

- Advertisement -

Opel otvara sljedeće poglavlje sveobuhvatne elektrifikacijske ofenzive: njemačka marka bogata tradicijom trenutno ne samo da proširuje gamu električnih modela, već će se od 2028. u potpunosti fokusirati na električna vozila. Opel će također ući na najveće svjetsko tržište automobila u Kini – kao potpuno električna marka. Nadalje, legendarna Opel Manta svoj će povratak proslaviti kao potpuno električni automobil.

“Od 2028. godine Opel će u Europi, našem glavnom tržištu, nuditi isključivo električne automobile”, rekao je izvršni direktor Michael Lohscheller na Stellantis EV digitalnom danu 2021. godine. “To jasno pokazuje predanost Opelove marke električnoj mobilnosti. Budućnost automobilske industrije je električna – i Opel je dio toga. Na putu smo da ponovno izumimo Opel i pretvorimo se u mladu, zelenu i globalnu marku, ”dodao je Lohscheller. “ Opel mijenja lice marke, od hladnog u cool.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održana vježba povodom Dana policije, učestvovale specijalne jedinice

Idemo prema nultoj stopi CO2 emisije u budućnosti, što je nova valuta u našoj industriji. ”

Uz to, sada je donesena konačna odluka o vraćanju marke Opel u Kinu. Više detalja bit će objavljeno u dogledno vrijeme. “Obećali smo da će Opel postati globalan – tako će i biti. Kina je najveće automobilsko tržište na svijetu i sigurni smo da ćemo tamo profitabilno rasti. Kineski kupci mogu se veseliti našim proizvodima i našoj emocionalnoj njemačkoj marki”, rekao je izvršni direktor Michael Lohscheller.

PROČITAJTE JOŠ:  U sudaru tri vozila kod Zenice povrijeđene četiri osobe

Lohscheller je također najavio da će Opel ponovno oživjeti legendarnu Mantu, nakon silnih povratnih informacija koje je marka dobila prilikom predstavljanja Opel Mante GSe ElektroMOD. „Manta je prava ikona u povijesti naše marke i inspiracija za njezinu budućnost. Do sredine desetljeća uvest ćemo novu Mantu u serijsku proizvodnju. Posve električnu, naravno”, rekao je Michael Lohscheller.

Opel je usred opsežne elektrifikacijske ofenzive: marka će već ove godine imati u ponudi devet električnih modela, a do 2024. godine svi će modeli biti dostupni i u električnim verzijama.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...