Opel najavio prvi hibrid koji se puni putem zidne utičnice

- Advertisement -

Glavni izvršni direktor Opela Michael Lohscheller danas je konferencijom za medije otvorio Opelov štand (D09 u paviljonu 8.0) na 67. međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu (može se posjetiti svakodnevno do 24. rujna). U prisutnostibrojnih novinara i glavnog izvršnog direktora Groupe PSA Carlosa Tavaresa, Opelov je glavni izvršni direktor predstavio tri svjetske premijere. Proizvođač automobila iz Rüsselsheima namjerava na prepad osvojiti uspješni segment SUV-ova kompaktnim Grandlandom X.

Lohscheller je najavio i da će ovaj novi model uskoro biti dostupan s novim dizelskim motorom s vrha ponude i osmerostupanjskim automatskim mjenjačem. Uz to, Grandland X bit će prvi Opel koji će se nuditi kao hibrid koji se puni putem zidne utičnice.

“Naš novi Grandland X kao hibrid koji se puni putem zidne utičnice sljedeći je veliki primjer prilika koje nas očekuju kao dijela PSA grupe“, rekao je Lohscheller na konferenciji za medije. „Pomno ćemo slijediti taj put.“

Na središnjoj pozornici našli su se i novi modeli Opel Insignije s vrha ponude. Dinamični GSi nastavlja dugu Opelovu tradiciju ponude sportskih limuzina s posebnim štihom, dok je Country Tourer s pogonom na sve kotače pravi izbor za avanturiste.

“Ovim trima svjetskim premijerama nastavljamo najveću ofenzivu modela u Opelovoj povijesti. Ove smo godine svojem portfelju dodali važne proizvode u vidu prvakinje električnog dometa, Ampera-e, crossovera Crossland X, rekreacijskog vozila Vivaro Life te SUV-a Grandland X“, objasnio je Lohscheller u Frankfurtu.

„Opel je ponosan što je sada dio grupe PSA. Zajedno ćemo stvoriti europskog prvaka, a to ćemo postići tako što ćemo tehnologije proizvedene u Njemačkoj nastaviti činiti dostupnim što većem broju kupaca, ostavši tako vjerni motu naše robne marke – budućnost pripada svima.“

Opel Grandland X: dinamičan kompaktni SUV za tržište u usponu

Moderne, dinamične linije, kul izgled namijenjen off-road vožnji i povišen položaj sjedenja s dobrom vidljivošću u svim smjerovima tipičan za SUV, cijeli niz vrhunskih tehnologija i pregršt prostora za do pet putnika željnih avanture, njihovu prtljagu i sportsku opremu – to je novi Opel Grandland X. Portfelj ultramodernih pomoćnih sustava i značajki koje pridonose udobnosti za Grandland X prvoklasan je: automatski tempomat s otkrivanjem pješaka i automatskim kočenjem u nuždi, upozorenje na umornog vozača, napredna pomoć pri parkiranju i kamera koja pokriva 360° samo su neke od istaknutijih značajki. Opel ponovno ispunjava obećanje o ponudi vrhunskih tehnologija povezanih sa svjetlima, opremajući novi Grandland X blještavim svjetlima za vožnju zahvaljujući LED prilagodljivim prednjim svjetlima (AFL).Novi model nudi užitak u vožnji tijekom cijele godine i na svim podlogama. To može zahvaljujući opcionalnom elektroničkom držanju podloge IntelliGripkojiosigurava vrhunsko držanje ceste i stabilno upravljanje bez obzira putuje li Grandland X po snijegu, blatu, pijesku ili mokrim podlogama.

Ergonomska prednja sjedala s AGR-ovim certifikatom (Akcija za zdravija leđa), grijani upravljač te grijanje prednjih i stražnjih sjedala osiguravaju vrhunsku udobnost. Poklopac prtljažnika koji se otvara jednostavnim pokretom stopala omogućuje jednostavan pristup izvana. Tipično za Opel, vozači Grandlanda X i putnici u njemu uživaju u vrhunskim mogućnostima povezivanja uz najnoviju generaciju sustava IntelliLink kompatibilnih s platformama Android Auto i Apple CarPlay kao i osobnom pomoćniku za povezivanje i usluge Opel OnStar uključujući Wi-Fi Hotspot[1] i nove usluge kao što su rezervacija hotelskih soba i traženje parkirnog mjesta.

Savršeno opremljen, 4,48 m dug Grandland X, treći član Opelove obitelji X, oštar je konkurent u trenutačno vrlo popularnoj klasi SUV-ovate će unijeti dodatnu živost u segment. Samo u kompaktnoj klasi udio SUV-ova narastao je sa 7 % 2010. godine na današnjih gotovo 20 %, a Grandland X proširuje bogat Opelov portfelj u tom vrlo popularnom segmentu kompaktnih automobila.

Opel Insignia GSi: opaki sportski stroj za sigurno uživanje u vožnji

Oštrija, preciznija, još učinkovitija. Nova Opel Insignia GSi sportska je limuzina za one koji žele nešto posebno i automobil koji je maksimalno zabavan na cestama svih vrsta. Standardno podvozje FlexRide s vrlo dinamičnim postavkama koje se u djeliću sekunde prilagođava prevladavajućem voznom stilu i cestovnim uvjetima kao i nove Michelinove sportske gume Pilot Sport 4 S na 20-inčnim alu-kotačima osiguravaju iznimno visoku razinu držanja podloge. Pametni pogon na sve kotače s vektorskom raspodjelom okretnog momenta jedinstven je u segmentu. S ovom tehnologijom nova Opel Insignia GSi još izravnije i preciznije odgovara na komande upravljača, nudi vrhunsko lateralno držanje podloge radi maksimalne stabilnosti i postiže vrhunsko prianjanje.

Novim osmerostupanjskim automatskim mjenjačem može se upravljati polugama na upravljaču radi još aktivnijeg iskustva vožnje. Za novu generaciju Insignije tipična je ta kombinacija laganog dizajna, niskog težišta i 2-litarske turbo snage. Rezultat je izvanredan balans te vrlo dobar omjer snage i mase, što su vrline koje se odražavaju i na postignutoj brzini.

„Nova Insignia GSi opremljena 2-litarskim benzinskim motorom s turbopunjačem sasvim je sigurno brža u jednom krugu vožnje na stazi Nürburgring-Nordschleifeod snažnije Insignije OPC prošle generacije“, zaključio je direktor odjela za automobile visokih performansi i automobilizam Volker Strycek tijekom testiranja. Jedan od razloga jest što je GSi limuzina 160 kg lakša od usporedive Insignije OPC 2.8 V6 Turbo: baš je kao kakav mišićavi sportaš.

Takve vrijednosti zaslužuju i posebnu unutrašnjost. S velikim kromiranim usisnicima za zrak sprijeda te atraktivnim i nužnim stražnjim spojlerom koji vuče stražnju osovinu dolje, izgled GSi-ja savršeno je usklađen s njegovim performansama. Integrirana sportska sjedala s AGR-ovim certifikatom presvučena kožom (posebno izrađena za GSi), kožni sportski upravljač i aluminijske papučice predstavljaju točku na „i“.

Opel Insignia Country Tourer: robusna izvana, udobna iznutra

Nova Opel Insignia Country Tourer zaokružuje prisutnost Insignije na sajmu IAA. Kao druga varijanta s vrha ponude iz obitelji Insignia i ona osvaja svojim posebnim grubim šarmom zahvaljujući modernom izgledu. Zaštitna ploča srebrne boje pomaže vizualno povući vozilo bliže tlu radi naglašavanja robusnog stava. Oblikovane crne zaštitne obloge oko donjeg dijela karoserije vozila i blatobrana naglašava pomalo grub izgled. I stražnji dio obiluje avanturističkim dizajnerskim elementima kao što su srebrna zaštitna ploča i dvije ispušne cijevi koje pojačavaju dojam širine.

Svima koji žele napustiti asfaltirane ceste svidjet će se 20 mm više podvozje, pogon na sve kotače s vektorskom raspodjelom okretnog momenta Twinster i novi stražnji ovjes s pet veznih točaka. Snažni turbo motori osiguravaju živahne performanse.

Posve u skladu s karakterom robusnog svestranog vozila, nova Insignia Country Tourer prije svega je iznimno praktična, također zahvaljujući opcionalnom poklopcu prtljažnika kojim se upravlja putem senzora, standardnog krovnog nosača te bogate ponude ultramodernih pomoćnih sustava, mogućnosti povezivanja i značajki koje pridonose udobnosti.

Autor: Proizvođač

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...