Pet decenija nezaustavljivog – Hilux Invicible 50 Black Edition

- Advertisement -

Davnog 21. marta 1968. godine Toyota je japanskom automobilskom tržištu premijerno predstavila prvu generaciju svog, kasnije će se ispostaviti, jednog od najuspješnijih modela u gami, pick-up Hilux.

Godinu dana kasnije Hilux se našao i na evropskom tržištu i od tada bilježi nevjerovatan rast popularnosti, a podatak o predatih više od 19 miliona jedinica globalno, nosi mu titulu jedog od najtraženijih pick-upa na svijetu.

Prepoznatljiv po kvalitetu, izdržljivosti i pouzdanosti Hilux se dokazao kao bezvremensko i nezaustavljivo vozilo po ko zna koliko puta.
Eric Vargiolu / DPPI / Red Bull Content Pool
Eric Vargiolu / DPPI / Red Bull Content Pool
Redovno je osvajao Sjeverni pol, tragove svojih točkova ostavio je i na vulkanskim padinama Islanda te ledenim plohama antartičkog kontinenta, a ni igra po pješčanim dinama nije mu mrska i strana. U najprestižnijim rally takmičenjima poput Dakara ponosno je bilježio mjesta na podiju.
Ove godine Toyota slavi punih pet decenija postojanja legendarnog i nezaustavljivog pick-upa i u tu čast predstavila je novi Hilux ”Invicible 50 Black Edition”.
Njime Toyota još jednom pokazuje svoju nadmoć i još jednom redefiniše svjetsku reputaciju u proizvodnji višenamjenskih vozila. Obilje specifičnih dodataka neće Hilux Invicible 50 Black Edition učiniti samo vizuelno prepoznatljivim, već će krajnjim kupcima olakšati obavljanje svih profesionalnih aktivnosti te omogućiti vođenje aktivnijeg života.
Eric Vargiolu / DPPI / Red Bull Content Pool
Eric Vargiolu / DPPI / Red Bull Content Pool
Među vizuelnim detaljima na vanjštini ističu se crno obojeni metalni barovi sa stepenicama na pragovima te crne plastične obloge blatobrana kao okvir za novodizajnirane 18 inčne aluminijske naplatke u mat crnoj boji. Opravdano zasluženi ”Invicible 50” bedž na prednjim vraima stajaće kao orden časti.
Za pogon je zadužen provjereni 2,4 litarski d-4D dizelski agregat izlazne snage 110 kW (150 KS) pri 3.400 obrtaja u minuti i sa maksimalnim obrtnim momentom od 400 Nm u rasponu od 1.600 do 2.000 obrtaja. U kombinaciji sa standardnim mjenjačem, opremljenim start-stop funkcijom, Invicible 50 Black Edition bilježi potrošnju od 6,8 l/100 km uz emisiju CO2 manju od 178 g/km.
Autor: Toyota
- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...