Automoto

Peugeot poklanja vozački ispit za dvoje mladih iz SOS Dječijeg sela

0

Peugeot poklanja vozački ispit za dvoje mladih iz SOS Dječijeg sela, Life.baKompanija Vermont, generalni zastupnik i distributer Peugeot proizvoda za BiH, poklanja polaganje vozačkog ispita za dvoje mladih iz SOS Dječijeg sela Sarajevo u saradnji sa auto školom COACH, želeći da im na taj način omogući da lakše pronađu svoje mjesto na tržištu rada i da ispune jedan od uslova na konkursima za posao. „Odlučili smo se za ovu akciju jer znamo da je danas položen vozački ispit jedan od osnovnih uslova pri zapošljavanju i da na taj način pružimo podršku mladim ljudima iz SOS Dječijeg sela kojima je ovaj dokument zaista potreban. Partnera u našoj akciji smo pronašli u auto školi COACH u kojoj će se održavati obuke na Peugeot-u 206, vozilu koje je prodato u više od 6,5 miliona primjeraka i nagrađeno mnogim priznanjima. Ovom akcijom želimo pomoći mladim ljudima u periodu kada je veoma teško pronaći zaposlenje i omogućiti im dobre uslove za dalju budućnost“, istakao je Ismet Kapo, generalni direktor kompanije Vermont.

LIFE:  Hot Since 82 rasprodanim partyjem snažno vratio duh rave kulture u Sarajevo!

Predstavnici SOS Dječijeg sela su odabrali dvoje mladih ljudi kojima je položen vozački ispit uslov za dalje školovanje i napredovanje u poslu.   „Ovakav vid pomoći je od velikog značaja za našu organizaciju, a naročito za naše mlade ljude koji će na ovaj način steći potrebno znanje koje će im sutra koristiti pri nalaženju posla. Hvala kompaniji Vermont i hvala auto školi COACH koje pomažu da naša djeca sutra budu ravnopravni članovi društva“, istakla je Lamija Turčilo, predstavnica SOS Dječijeg sela.

Obuke na Peugeot-u 206 počinju već u narednom periodu i pomoći će da mladi iz SOS Dječijeg sela riješe jednu od značajnih stvari u životu.

http://www.youtube.com/watch?v=E7eOVpBCtPo

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like