Pjevač Metallice, James Hetfield „otkriva“ svoje ljubimce na četiri točka

- Advertisement -

Nova godina donosi nove eksponate u Muzej automobila „Petersen“ u Los Anđelesu.

Naime, početkom novog destljeća na poznatoj automobilskoj destinaciji od februara bit će upriličena izložba „Reclaimed Rust: The James Hetfield Collection“, koja neće uključivati samo zadivljujuću kolekciju automobila legendarnog pjevača Metallice, Jamesa Hetfileda, već i njegove lične uspomene, slike i gitare.

Tako će prvi put njegova auto-kolekcija biti predstavljena u javnosti, u galeriji „The Bruce Meyer Family“.

Nakon što je 2019. Muzej automobila “Petersen” organizovao izložbu „Hollywood Dream Machines“, u kojoj je predstavio više od 40 poznatih automobila koji se vozili u 20 popularnih holivudskih filmova, Muzej se ponovno okreće svijetu zabave.

Ovaj put fokus je na muzičkoj legendi – Jamesu Hetfiledu i njegovoj opsesiji za klasik hot rodove.

Iz Muzeja tvrde da Jamesovih 10 „custom made vozila“ nikada ranije nije zajedno javno izloženo.

Uz svaki  automobil bit će postavljene i fotografije koje ilustruju kako su nastajali, a bit će emitovan i video u kojem Hetfield govori o svojim ljubimcima.

Tako će biti predstavljeni: Jaguar “Black Pearl”  iz 1948, Packard “Aquarius” iz 1934, Buick Skylark “Skyscraper” iz 1953, Lincoln Zephyr “VooDoo Priest” iz 1937,  Auburn “Slow Burn” iz 1936,  Ford “Iron Fist” iz 1936,  Ford Coupe “Crimson Ghost” iz 1937, i Ford Roadster “Black Jack” iz 1932.

Svaki automobil je napravljen „od nule“, nosi jedinstveno ime i besprijekorno se čuva, a to uključuje ležišta motora i prilagođeni enterijer. Uz njih bit će izloženo i nekoliko Hetfieldovih instrumenta, kao što je ESP Hollow Body gitara i Mesa pojačalo, koji imaju istu boju kao i Buick Skylark.

Na uvodnoj proslavi, 30. januara pojavit će se i Hetfield kako bi prisustvovao aukciji dvije gitare limitiranog izdanja; Snow White ESP Snakebyte i Black Satin ESP Vulture. Za ovo druženje oni koji se odluče kupiti VIP ulaznice trebat će izdvojiti 99 dolara, dok će za „običnu raju“ ulaznica koštati 35 dolara.

Izložba „Reclaimed Rust: The James Hetfield Collection“ bit će otvorena od 1. februara do 31. oktobra 2020. Prema tome, ako ste blizu – Life preporuka!

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...