Porodični solarni tricikl – Biste li ga rado provozali?!

- Advertisement -

Da li bi ovaj slatkiš na tri točka – Wello Family, inače spoj auta i bicikla, mogao biti rješenje u urbanim sredinama gdje nedostaje parking mjesta, vladaju velike gužve na cestama, a ni zagađenje nije zanemariva stavka.

U vrijeme pametnih gradova održiva mobilnost je jedan od glavnih izazova s kojim se susreću savremeni urbani centri.

Zamislite da se možete kretati u urbanom okruženju kombinujući brzinu, sigurnost, udobnost, uz poštovanje životne sredine?! Wello Family je gotovo savršen kada su sve ove stavke u pitanju, izuzev možda cijene.

Izložen na CES 2020 (The Global Stage for Innovation), globalnom sajmu inovacija, dolazi s dvostrukim pogonom: na pedalanje i sa električnim motorom.

Motor pokreće sunce pomoću solarnih panela postavljenih na krov i pokreće vozilo kad god više niste raspoloženi za pedalanje ili biste se željeli brže kretati.

Ovaj trocikl ima krov koji vas štiti od vanjskih faktora, ne baš kao standardno auto, ali je ipak zaštita od svih nepogoda majke prirode. Kao tricikl nudi i više stabilnosti sa tri točka za razliku od bicikla, što ga čini idealnom vozilicom za porodice sa djecom.

Wello Family je prostran i udoban, a nudi četiri mjesta: za vozača, suvozača te dvoje djece nazad. Ukoliko sjedišta nisu zauzeta može se korisiti i za prevoz robe, jer je proizvođač prilikom izrade mislio i o uslugama dostave.

A gdje je tek prednost prilikom parkiranja? Dugačak 2, 3 metra i širok manje od metar, ovaj simpatični trocikl može stati između dva parkirana automobila. Uprkos smanjenoj veličini, može podnijeti 176 kilograma tereta.

Kada je u pitanju sigurnost, opremljen je stražnjim svjetlima, retrovizorima i robusnom vanjskom školjkom, koja putnicima nudi dodatnu zaštitu, opet u usporedbi s vožnjom na tradicionalnom biciklu. Dizjan ga čini stabilnim u krivinama, što je posebno bitno prilikom velikih brzina.  A u skladu sa posljednjim trendovima u tehnologiji, Wello Family se putem Bluetootha konektuje na aplikaciju koja vozaču nudi korisne, akutelne informacije o stanju u prometu.

S najvećom brzinom od 15 do 25 km/h Wello Family čini se kao idealan kandidat za održivo rješenje urbane mobilnosti. S obziorm da se vozi na pedale znači da vam nije potrebna vozačka dozvola za upravljanje, a izbjeći ćete i plaćanje parkinga, osiguranja ili raznih poreza i naknada. Možete ga voziti i biciklističkim stazama, dodatno pomažući smanjenju zagađenja zraka u velikim gradovima.

Ovaj francuski startup dolazi u niz konfiguracija, ovisno o tome u koju namjenu je planiran, a porodična verzija prodaje se za 7.900 eura.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...