U Sarajevu predstavljen novi Peugeot 308

- Advertisement -
Novi Peugeot 308 na kojem je najviše pažnje posvećeno ekološkoj efikasnosti i novim tehnologijama predstavljen je danas u Sarajevu.
Sa novim linijama, 308-ica u potpunosti predstavlja najnoviji Peugeot-ov izgled. Redizajnirane su sve tri verzije modela 308 (Hatchback, SW i CC)  i sa promjenama poput LED svjetala na prednjem dijelu, zaobljenijeg vrha haube i hromirane zadnje lajsne dodatno je istaknuta elegancija vozila. Dinamičnost i emocije, karakteristike koje su i do sada bile prepoznatljive za ovaj model, su dodatno došle do izražaja zahvaljujući Xenon farovima smještenim u masku boje titanijuma.
„Nova 308-ica nastavlja put svojih prethodnika zadržavajući izuzetne karakteristike držanja na cesti, poseban užitak u vožnji i težnju ka zaštiti okoline. Nakon današnje prezentacije našim kupcima smo u mogućnosti ponuditi izuzetno dobre uslove kupovine ovog modela. Tako za 28.490 KM možete doći do novog 308 1.6HDi sa dizelskim motorom, 92 ks i Access nivoom opreme. Ova verzija između ostalog od opreme uključuje centralno daljinsko zaključavanje, klimu, električne podizače stakala i retrovizora, CD-MP3 uređaj, sportski branik i maglenke te je izuzetno štedljiva sa prosječnom potrošnjom od 4,2l na 100 km. Sa novom e-HDi tehnologijom i Stop & Start sistemom omogućava redukciju potrošnje goriva u gradskim uslovima i do 15 %”,  istakao je Denis Mašić, direktor marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.
308-ica je dobitnik mnogih priznanja poput Zlatnog volana, te je po istraživanju ADAC-a (najvećeg njemačkog auto kluba) najpouzdanije ne-njemačko vozilo u svojoj klasi.
Izvor: (Vermont)
- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...