Range Rover i Porsche: Problemi sa kočnicama i bregastim osovinama

- Advertisement -

Američke i kineske vlasti otkrile su serijske probleme na nekoliko modela britanskog Jaguara i njemačkg Porschea, a kompanije su najavile povlačenje spornih modela sa tih tržišta

Britanska automobilska kuća Jaguar Land Rover povlači 104.000 vozila koja su isporučena kupcima u SAD-u, a riječ je o modelima Range Rover i Jaguar, javlja Anadolu Agency (AA).

Američki Ured za kontrolu sigurnosti saobraćaja je u petak upozorio britansku kompaniju da je na pomenutim modelima vozila rizik od kvara izuzetno visok, a uprava kompanije je pozvala sve kupce da distrubuterima vrate vozila na pregled.

PROČITAJTE JOŠ:  Katastrofa u Njemačkoj: Prevrnuo se autobus Flixbusa, najmanje petero poginulih

Jaguar Land Rover

Kod blizu 78.000 vozila Range Rover iz 2006., 2012., 2013. i 2014. godine je uočen problem na kočionom sistemu na prednjim točkovima. Kupci se pozivaju da vrate vozila, a distributeri im nude besplatnu popravku.

Uporedo s tim, britanska kompanija je najavila i povlačenje modela Jaguar XK koji ima izvjesne probleme sa signalizacionom sistemu na desnoj strani vozila.

PROČITAJTE JOŠ:  Zeničanin Kenan Penjić novom pobjedom u Njemačkoj osvojio titulu evropskog prvaka

Porsche-Cayenne

Porsche povlači 14.571 vozilo

Njemačka kompanija Porsche saopćila je da povlači 14.571 vozilo sa tržišta u Kini. Povlačenje je uslijedilo nakon upozorenja od strane kineskog Ureda za kontrolu kvaliteta, a riječ je o modelima Panamera iz 2009. i 2011. godine, te modelima Cayenne proizvedenim 2010. i 2011. godine. Kod pomenutih vozila je uočen kvar na bregastim osovinama, koji predstavlja veliki sigurnosni rizik.

Foto: Ilustracije

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...