Sarajevo: Volvo iz 1959. najljepši na Međunarodnim oldtimer susretima

- Advertisement -

U Sarajevu je danas završnom izložbom i proglašenjem najljepšeg izloženog automobila završen 16. Međunarodni susret oldtimer automobila i motora.

Nedjeljno popodne građani Sarajeva i brojni gosti iskoristili su razgledajući i uživajući u raznovrsnim klasičnim automobilima ispred BBI centra, a mnogi su glasali i za najljepšeg po svome izboru.

Ulicama glavnog grada jučer i danas prodefiliralo je oko pedeset najstarijih i najinteresantnijih automobila. Među njima je i mercedes iz 1937. godine, korišten i u popularnoj seriji “Otpisani”. Među oldtimerima koji se nalaze u Sarajevu najstariji je Buick iz 1929. godine.

Titulu najljepšeg oldtimera po izboru građana Sarajeva ponio je Volvo PV544, generacije koja se proizvodila 1959. godine. Ponosni vlasnik ovog automobila koji je mamio oduševljenje posjetilaca je Valentino Mandžukić iz Bara, Crne Gore.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Vezani sadržaj:

Oldtimer susreti u Sarajevu

Najbolje restaruiran automobil bio je Prinz 1000, vlasnika Suada Ćerimagića iz Sarajeva, a dodijeljeno je još nekoliko nagrada, javlja Anadolu Agency (AA).

Vrijednost izloženih vozila je teško procijeniti, jer vlasnici cijenu ne otkrivaju.

Oldtimer Club Sarajevo je osnovan 17. marta 2004. godine i od tada uspješno okuplja limene četverotočkaše u glavnom gradu BiH. Susreti u Sarajevu postali su tradicija za mnoge posade i goste koji se uvijek rado vraćaju.

Ipak, kako je jučer izjavio predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo Nedim Braco – Husić, ovo su najvjerovatnije i posljednji susreti koji se održavaju u Sarajevu. Razlog tome je nedostatak podrške gradskih vlasti Sarajeva i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...