Automoto

Sébastien Loeb: Peugeot 208 T16 Pikes Peak je raketa (FOTO, VIDEO)

0

Sébastien Loeb: Peugeot 208 T16 Pikes Peak je raketa (FOTO, VIDEO), Life.ba

Sébastien Loeb potvrdio je ono što se moglo i očekivati. Peugeot 208 T16 Pikes Peak je raketa! „Nikad nisam vozio ništa što tako ubrzava, izjavio je već nakon prvog testiranja. Jasno, Francuzi su se malo zaigrali i napravili pravi dar-mar ispod poklopca motora. 875 konjskih snaga na isto toliko kilograma. Dakle, omjer 1:1. Loeb je za zvijer iz Peugeota imao samo riječi hvale. Oduševio ga je. Kaže kako bi bilo koji F1 bolid iza njega „ostao u prašini“.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=nk-HUr79G6Y?rel=0]

 

Podsjećamo, Peugeot 208 T16 Pikes Peak stotku lovi za 1,8 sekundi. Model je to s kojim se Peugeot Sport vraća u Colorado na Pikes Peak International Hill Climb, a za volanom ove moćne mašine bit će upravo deveterostruki svjetski prvak u reliju. Najviša brdska utrka na svijetu ima cilj na nadmorskoj visini od 4.301 m, a francuski se tim na kultnu američku utrku u Colorado vraća nakon pobjeda koje se još uvijek pamte – 1988. za volanom je bio Ari Vatanen, a 1989. Robby Unser.

LIFE:  Raste broj punionica za električne automobile, Kina i dalje na vrhu

Peugeot 208 T16 Pikes Peak prilagođen je uvjetima u kojima se vozi američki klasik. Peugeot Sport će nastupiti u klasi „Unlimited“, jer upravo ona inžinjerima dopušta maksimalnu slobodu, što je itekako važno francuskom timu koji u Colorado ide po pobjedu! U utrci „nebu pod oblake“ Francuzi već imaju iskustva, a Sébastien Loeb jedan je od onih koji je još davnih dana bio nadahnut kratkim filmom „Climb Dance“ koji slavi pobjedu Arija Vatanena i danas je jedan od najgledanijih u svijetu automobilizma.

Nakon što je godinama dominirao Svjetskim prvenstvom u reliju, Loeb se okrenuo novim izazovima. Uz nastupe u GT seriji, objeručke je prihvatio pozive Peugeot Sporta da bez suvozača preko 156 zavoja krene nebu pod oblake. Loeb je, kako kaže, spreman ukrotiti Peugeot 208 T16 Pikes Peak, ekstremnu verziju serijskog modela 208 – besprijekorne elegancije, vrhunske aerodinamike i strašnog motora.

Vezano: MONSTRUM: Konjska snaga po kilogramu, ima ih 875 – Peugeot 208 T16 Pikes Peak (FOTO, VIDEO)

[nggallery id=1192]

Facebook komentari

You may also like

Comments

Comments are closed.