Šta se dešava kad pozoveš taxi u Sarajevu preko aplikacije

- Advertisement -

Jeste li znali da u BiH trenutno ima više od 700 taxi vozila sa besplatnim internetom i da ih, također besplatno, možete pozvati samo jednim dodirom na ekran mobilnog telefona? Sarajevo Taxi, kao i njihove kolege u Visokom, Kiseljaku i Travniku, modernizirali su svoje poslovanje te prilagodili usluge vremenu modernih tehnologija pa čekanje na trotarima da se pojavi slobodno taxi vozilo kao i pozivi dispečerima polako postaju stvar prošlosti. Danas takve pozive za nas obavljaju aplikacije. Sistem sam dodjeljuje najbliži taxi, prikaže vam detalje o vozilu i prosječno vrijeme dolaska do vaše lokacije, a sve ovo odvija se četiri puta brže od uobičajenih načina poziva taxi vozila.

PROČITAJTE JOŠ:  Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Jedna aplikacija za sva taxi vozila

mojTaxi je u potpunosti domaći proizvod, razvijen od strane tima Bh. programera, uz suradnju sa domaćim taxi službama ali u partnerstvu sa velikim domaćim i internacionalnim kompanijama poput BH Telecoma, Lenovo, Huawei i Mastercarda.

Foto: Sulejman Omerbašić

Kako radi?

MojTaxi aplikacija vam nudi puni izbor. Možete birati između brzog poziva najbližeg taxi vozila, ili ukoliko to želite, možete na mapi vidjeti sva slobodna taxi vozila, i pozvati tačno vozilo koje želite, bez obzira da li je najbliže ili nije. Izbor je na vama. Dodatno, taxi vozila koja su povezana u sistem imaju besplatan wi-fi internet u vozilu, tako da dok putujete, možete koristiti internet u vozilu. Aplikacija vam pri odabiru vozila daje informaciju da li pozvano vozilo ima besplatan wi-fi.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski dan: Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

mojTaxi je dostupan za Android i iOS korisnike, aplikacija je potpuno besplatna, kao i njezino korištenje. Da biste je mogli u potpunosti koristiti, morate se registrirati na servis, a uređaj mora imati uključen GPS lociranje i mora biti spojen na bilo kakvu internet konekciju, putem 3G ili WiFi.

Detaljne informacije možete pronaći na www.mojtaxi.ba

Download aplikacije za iOS ovdje 

Download aplikacije za Android ovdje

https://www.facebook.com/noviautomobiliivozila/videos/1744841835576369/

Video je sniman u strogo kontroliranim uvjetima. Za volanom je ekspert car drifta, libanonski reli vozač Abdo Feghali.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...