Stiže unaprijeđena Honda Civic Type R

- Advertisement -

Brojna poboljšanja u mehaničkom i estetskom pogledu

Honda započinje 2020. godinu sa premijernim prikazivanjem unaprijeđenog Civica Type R za 2020. godinu. U sklopu Sajma automobila u Tokiju, Honda je klijentima I entuzijastima predstavila promjene na eksterijeru automobila. Osim promjena na eksterijeru vozila, Honda je za unaprijeđeni Civic Type R spremila i brojna poboljšanja aerodinamičkog paketa, sigurnosnih sistema i asistencija vozaču.

2020 Honda Civic Type R

Mehaničke izmjene za sigurniju i ugodniju vožnju, ali i poboljšanje voznih karakteristika

Brojne promjene na Civicu Type R za 2020. godinu doprinose poboljšanju već impresivne vozne dinamike, uključujući i nove dvodijelne kočione diskove i poboljšane disk pločice, dizajnirane tako da smanje potrošnju, ali istovremeno povećaju snagu kočenja pri većim brzinama.

2020 Honda Civic Type R

Izmjene na ovjesu uključuju unaprijeđene amortizere za udobniju vožnju, tvrđe zadnje selen blokove koji doprinose boljem prijanjanju zadnjeg kraja i modifikacije prednjeg ovjesa za smanjenje trenja i bolji osjećaj na upravljaču.

Kozmetičke promjene osim estetske imaju i funkcionalnu svrhu

Model za 2020. godinu je uglađeniji i stilski doveden do savršenstva. Izmjene na eksterijeru vozila uključuju i veću masku hladnjaka za bolji protok zraka ka motoru što povoljno utiče na njegovo hlađenje. Od 2020. godine, Civic Type R će biti dostupan i u novoj Boost Blue nijansi, ekskluzivnoj za Type R modele.

Enterijer je takođe pretrpio manje izmjene, a očekujte samo više prefinjenosti. Upravljač je presvučen Alcantarom, kao i nova ručica mjenjača sa skraćenim hodom za preciznije i brže promjene stepena prenosa.

2020 Honda Civic Type R

Civic Type R za 2020. godinu raspolaže sa Honda Sensing® paketom sigurnosnih sistema i asistencija vozaču. Ovo je ujedno prvi put da je Honda Sensing® dostupan kao dio standardne opreme za sve modele Civica, neovisno o paketu opreme.

Bez promjena na pogonskoj jedinici

Pod haubom Civica Type R se i dalje nalazi izvrsni K20C1 motor. Radi se o 2.0 rednom četverocilindarskom turbo motoru sa VTEC™ sistemom čija snaga iznosi 320 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Prenos snage na prednju osovinu vrši šestostepeni manuelni mjenjač sa LSD diferencijalom.

Izvor: Honda

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...