Toyota GR Supra koncept na Grand Turismo Sport

- Advertisement -

Nakon svjetske premijere u Ženevi prošlog mjeseca, Toyota GR Supra koncept sada je dostupan u Grand Turismo Sport, ekskluzivno na PlayStation4.

Sa pogonom na zadnjim točkovima, GR Supra koncept vozilo usklađeno je sa Grand Touring Endurance pravilima. Namjenski prilagođen dizajn, vizuelno će očarati, a da bi se postigla rigidnost i lakoća, korišteni su najsavremeniji kompozitni materijali.

Svaki detalj ovog konceptnog vozila precizno je dizajniran za igru, od efektnog eksterijera do kokpita fokusiranog na takmičenje, čime se igračima pruža nevjerovatan doživljaj i mogućnost pomjeranja automobila do krajnjih granica na virtualnim stazama ove igre.

Razvijena od strane Polyphony Digital Inc. i predstavljena po prvi put prije 20 godina, Grand Turismo serija postala je važna stvar za fanove igara, ali i automobilizma širom svijeta. Sa aprilskim update-om, Toyota GR Supra koncept pridružiće se sve većoj listi Toyotinig putničkih i trkačkih automobila iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti koji su dostupni u GTS-u, uključujući i legendarne automobile kao što su Toyota 2000GT, električni hibrid trke 24 sata Le Mansa TS050 Hybrid i jedan od omiljenih Toyota Supra A80 – prethodnik Toyotinog posljednjeg koncepta.

GR Supra koncept vozilo oživljava naslijeđe jednog od najpoznatijih Toyotinih automobila. Naziv „Supra“ ukazuje na snagu i vrhunski performans, ono što je u prethodnih četvrt vijeka bio sinonim za velike svjetske automobile.

Kao potpuno sportski automobil, Toyota Supra izgradila je reputaciju impresivnog performera na putu i automobila koji osvaja na trkačkoj stazi, dominirajući sa japanskom vrhunskom GT trkačkom serijom i osvajajući legije fanova.

Predstavljanjem ovog konceptnog automobila prošlog mjeseca, Toyota je pokazala svoju ambiciju da ponovo vrati na staze jedan od legendarnih sportskih automobila, kako je potvrđeno u Ženevi od strane Dr Johan Van Zyl, predsjednika i izvršnog direktora Toyota Motor Europe.

Izvor: Toyota

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...