Ultimativni GT-R kreće u proizvodnju – Reakcije nadmašile sva očekivanja

- Advertisement -

Nissan je potvrdio da Nissan GT-R50 by Italdesign, ultimativni GT-R kreće u proizvodnju i počinje primati narudžbe za 50 primjeraka vozila.

Vanjski izgled je ostao nepromijenjen u odnosu na prototip predstavljen u julu na Festivalu brzine u Goodwoodu. Cijene za 720 KS snažan GT-R by Italdesign kojeg je razvio NISMO kreću se od 990.000 eura prije poreza i bez dodatne opreme, pa naviše.

Nissan je ovaj model nadahnut Nissanom GT-R NISMO razvio u saradnji sa torinskim studijom Italdesign povodom obilježavanja pedesetih obljetnica modela GT-R 2019. godine i Italdesigna 2018. godine. Dok je prototip nosio posebnu sivu boju istaknutu zlatnim elementima, kupci će za svoje primjerke moći odabrati vlastitu kombinaciju boja. Moći će odabrati i boje unutrašnjosti i pakete.

La producción de esta edición especial estará limitada a 50 unidades.

Osim u Goodwoodu, prototip GT-R 50 se pojavio i u Spa-Francorchampsu u Belgiji, na okupljanju Rolex Monterey Motorsports Reunion u SAD-u i na događanju Nissan Crossing u okrugu Ginza u Tokiju. Od 7. decembra će biti izložen u Nissanovoj galeriji u Yokohami.

„Reakcije Nissanovih obožavatelja i potencijalnih kupaca modela GT-R 50 su nadmašile sva naša očekivanja.“, rekao je Bob Laishley, globalni direktor programa sportskih automobila u Nissanu. „Tih će pedeset automobila, kojima obilježavamo 50 godina modela GT-R i 50 godina postojanja studija Italdesign, još dugi niz godina služiti kao posveta Nissanovim revolucionarnim rješenjima i bogatom sportskom nasljeđu.”

YOKOHAMA, Japan (Dec. 7, 2018) – Nissan has confirmed the production design of the Nissan GT-R50 by Italdesign – the ultimate expression of the GT-R – and has opened the official order books for the 50-vehicle limited run.

Kupci koji žele posjedovati GT-R50 za početak mogu posjetiti stranicu GT-R50.nissan i dogovoriti s Italdesignom proizvodnju vlastitog modela. Prve isporuke počinju 2019., a posljednji će primjerci biti isporučeni tokom 2020.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...