[video] Prva javna punionica električnih vozila u Mostaru službeno je puštena u rad

- Advertisement -

Prva javna punionica električnih vozila u Mostaru službeno je puštena u rad u ponedjeljak, a tom prigodom predstavljeno je i nekoliko električnih automobila koji su trenutno dostupni na našem tržištu.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić istaknuo je kako mu je kao gradonačelniku jako bitno da Mostar ide ukorak s drugim modernim gradovima kada su u pitanju nove tehnologije.

– Možda nekima ova punionica nije velika stvar, ali meni osobno je, i može nam svima biti na ponos. Ona je i poruka da će Mostar pratiti svjetske trendove i ići ukorak s njima. Shodno našim mogućnostima, pokušat ćemo od ovog grada napraviti i lijepu ekološku priču, a u sklopu kredita koji tražimo, zamišljeno je da Mostar dobije audit izrade takozvanog “zelenog grada” Mostara – kazao je novinarima gradonačelnik Kordić.

Pojasnio je da se radi o akcijskom planu koji bi trebao pokazati u kojem smjeru bi se Mostar treba kretati u budućnosti.

– To je dokument koji će nam reći koji su to projekti koji bi nam jamčili ekološki osviještenu budućnost i razvoj grada primjeren današnjem vremenu. Moja obveza, a i obveza svih nas koji radimo u Gradskom vijeću, je da brinemo o čistoći grada, o obnovljivim izvorima i praćenju svjetskih trendova – kazao je Kordić.

Punionica je postavljena na parkiralištu iza zgrade Gradske vijećnice, a već je puštena u probni rad u rujnu ove godine.

Instalirana punionica je snage dva puta 22 kW, model punjenja 3 s dva priključka tip 2. Dvostrana punionica omogućuje da se mogu usporedno puniti dva električna vozila, a također se mogu puniti električni bicikli i skuteri.

PROČITAJTE JOŠ:  Sarajevo: Automobil se zapalio tokom vožnje na zaobilaznici

Projekt su financirali Fond za zaštitu okoliša FBiH i Grad Mostar, procijenjena vrijednost projekta je 35.000 konvertibilnih maraka, a radove na postavljanju punionice električnih automobila uspješno je obavila mostarska tvrtka Unis telekomunikacije.

Razvoj novih tehnologija, posebno u području baterija, omogućuje vrlo kratko vrijeme punjenja vozila no glavne prepreke omasovljenja električnih vozila u cestovnom prometu su visoka cijena takvih vozila i nedovoljno razvijena mreža punionica u našoj zemlji.

Izostanak državnih poticaja glavna prepreka

Direktor prodaje tvrtke Guma-M Davorin Vidačković naglasio je kako je iznimno bitno što su mostarske gradske vlasti prepoznale važnost elektromobilnosti.

– Još smo jako daleko od nekog normaliziranja i uvođenja elektromobilnosti u BiH. Do danas je u ovoj godini u BiH registrirano tek nekih 30-ak novih električnih vozila. Što se tiče hibrida, oni su malo više zastupljeni, ali i to je vrlo mala brojka, a glavni problem je državni poticaj. U Hrvatskoj je to jako popularno i izraženo, i ti poticaji su jako veliki tako da tko god želi kupiti električno vozilo od države dobije oko 18.000 maraka poticaja. Nedostatak poticaja je prva prepreka za uvođenje električnih vozila u BiH, a sve ostalo dolazi popratno – kazao je Vidačković.

Dodao je kako je glavna značajka i prednost električnog vozila ta što ne zagađuje okoliš.

– Velika je razlika i između hibrida i električnog pogona. Mnogi proizvođači krenuli su s hibridima jer im je to bio povoljniji način transfera prema potpunoj elektrifikaciji u vozilima. Glavna značajka električnog vozila je što nema emisije CO2, također nema nikakvog zvuka, puno je lagodniji, njegov je obrtni moment vrhunski, ljepše ga je voziti, a o potrošnji da ne govorim. Prosječna potrošnja jednog malog gradskog električnog vozila može iznositi tri-četiri marke na 100 kilometara, a danas je litra benzina dvije i pol marke – kazao je Vidačković.

PROČITAJTE JOŠ:  Popravlja se željeznička pruga u Mostaru, saobraćaj bi trebao biti uspostavljen do ponoći

Direktor Sektora za energetiku Gospodarske komore Federacije BiH Armin Hodžić dodao je kako osim nedostatka poticaja postoje još tri problema za masovnije korištenje električnih vozila u Bosni i Hercegovini.

– Dosta zaostajemo za zemljama Europske unije, ali imamo tendenciju rasta, kako s brojem punionica tako i s brojem registriranih vozila. Najviše nas koči nedostatak poticaja, ali osim toga tu je i nedostatak zakonodavstva u smislu punjača, punionica i generalno električnih vozila. Imamo problem i nerazvijene svijesti, a treći problem je infrastruktura, jer mi jednostavno nemamo dovoljno razvijenu infrastrukturu – naveo je Hodžić.

Direktor tvrtke Unis telekomunikacije d.d. Mostar Damir Bule naglasio je kako je za ostvarivanje elektromobilnost u cijeloj Bosni i Hercegovini potrebna suradnja svih, od elektroprivreda, gradova, proizvođača vozila i države koja bi trebala ukinuti namete ili poticati instalaciju punionica i kupnju električnih vozila.

– Elektromobilnost nije vezana za napredna tehnološka znanja koliko je to cijeli koncept povezivanja, od proizvodnje energije, distribucije, korištenja električnih vozila, ali mislim da imamo struku i znanje da napravimo sistem. Po meni, veću ulogu u tome imaju elektroprivrede i opskrbljivači energije, a punjači su infrastruktura koja će prije ili poslije doći – istaknuo je Bule.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...