[video] Šou Red Bull Racinga u Palermu pred trku Formule 1 u Monzi

- Advertisement -

Max Verstappen je iznenadio stanovnike Palerma vožnjom ulicama ovog živopisnog sicilijanskog grada u čuvenom bolidu RB7, prije trke Formule 1 za Veliku nagradu Italije koja je na rasporedu ovog vikenda.

Nakon napetih trka na stazama Spa i Zandvoort, a prije trke za Veliku nagradu Italije ovog vikenda, tim Red Bull Racinga je potražio malo odmora i opuštanja. Prije prelijepog haosa Monze, Max Verstappen je provozao legendarni bolid RB7 kroz Palermo, glavni grad Sicilije. U ovom vozilu Red Bull je 2011. godine osvojio dvostruku F1 krunu – u poretku vozača i konstruktora.

Video „Ciao Palermo, Monza is calling“ (Do viđenja Palermo, Monza zove) odaje počast jednom od najizazovnijih i najslikovitijih italijanskih gradova, a počinje na Ballaru – najstarijoj i najpoznatijoj uličnoj tržnici u Palermu.

PROČITAJTE JOŠ:  Zeničanin Kenan Penjić novom pobjedom u Njemačkoj osvojio titulu evropskog prvaka

RB7 je potom protutnjao živopisnim uskim ulicama grada prije nego što je izbio na široke bulevare, uključujući Via Vittorio Emanuele, koja prolazi kroz historijsko središte Palerma.

Po dolasku na prekrasni trg Quattro Canti, zaputio se do gradske kapije Porta Felice i promenade Foro Italico, susrevši usput YouTube zvijezdu Jakidalea.

Na kraju Verstappen u bolidu stiže na plažu Mondello gdje se – nakon susreta sa svjetskim prvakom u wakeboardingu Massimilianom Piffarettijem – ukrcava na brod i nastavlja putovanje ka Monzi.

„Radujem se Velikoj nagradi Italije. Nekada sam dosta vozio go karting u Italiji i uvijek uživam u tamošnjoj hrani. To do sada nije bila najpogodnija staza za naše šasije i pogonske jedinice. Brza je, a zone kočenja su zaista važne i prilično teške. Ali, ja uživam u vožnji na ovoj stazi i nadam se da će nam ove godine bolje odgovarati. Fanovi jako vole trke i dolaze u velikom broju. Jedva čekam da ih sve vidim na tribinama“, otkrio je Max Verstappen pred trku za Veliku nagradu Italije.

PROČITAJTE JOŠ:  Mesud Pezer osvojio bronzu na Evropskom bacačkom kupu u Portugalu

Verstappen je vodeći u F1 prvenstvu u poretku vozača, sa tri boda više od Lewisa Hamiltona, dok je njegov timski kolega Sergio Perez peti. U poretku konstruktora, Red Bull Racing Honda je druga, sa 12 bodova manje od Mercedesa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...