AutomotoBusiness

Volkswagen prošle godine prodao 10,8 miliona automobila

0
Volkswagen prošle godine prodao 10,8 miliona automobila, Life.ba

Njemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) zabilježio je rast prodaje u prošloj godini, a ova kompanija je u 2019. prodala 10,8 miliona automobila, javlja Anadolu Agency (AA).

Herbert Diess, direktor VW Grupe, predstavio je u New Yorku aktivnosti kompanije, a prezentacija je objavljena na web-stranici kompanije.

VW Grupa, u okviru koje su marke Scania, MAN, Lamborghini, Škoda, Audi, Porsche i Bugatti, u 2018. godini prodala je ukupno 10,8 miliona automobila.

Ranije je objavljeno kako bi Volkswagen do 2025. godine razvijati više od 60 posto softvera unutar svoje kompanije, dok trenutno ova kompanija razvija tek 10 posto svojih softverskih potreba.

LIFE:  Globalna ponuda nafte na najnižem nivou u posljednjih devet godina

Volkswagen aktivno radi na digitalnoj transformaciji, gdje oko 5.000 stručnjaka radi novom VW.OS, a riječ je o jedinstvenom operativnom sistemu za koji će biti utrošeno čak sedam milijardi eura.

VW Group ima 122 proizvodna pogona u 31 zemlji, od kojih je 20 u Europi. S oko 665.000 zaposlenih, kompanija prodaje svoja vozila u 153 zemlje. Kompanija će svoje financijske rezultate za prošlu godinu objaviti 17. marta 2020. godine.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *