100 tona zemlje i dobra volja: Biciklista tokom karantena izgradio MTB stazu u dvorištu

- Advertisement -

Zvijezda brdskog biciklizma Matt Jones mogao je odmarati za vrijeme karantena u rodnoj Velikoj Britaniji, ali umjesto toga je odlučio održi formu gradeći nevjerovatnu stazu za biciklističke trikove u vlastitom dvorištu. Ovaj zaljubljenik u biciklizam prevezao je 100 tona zemlje kako bi napravio vlastitu MTB stazu.

Jones je stekao svjetsku reputaciju kao jedan od najinovativnijih predstavnika u disciplini slopestyle u kojoj je zauzeo deveto mjesto u Crankxworx FMBA Svjetskom prvenstvu 2018. godine. Ovog 26-ogodišnjaka je karanten zatekao sa zaručnicom u njihovom domu u Woburnu, a s njima je tokom tog perioda boravio i Mattov prijatelj i videograf Ben.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Dvorište je prvobitno služilo kao travnjak na kojem se pas može istrčati, međutim Jones je uspio nagovoriti zaručnicu da mu dopusti napraviti biciklističku stazu na pola te površine.

Sa psom Mooseom u društvu, Matt i Ben su započeli raditi u smjenama koristeći lopate, tačke i prikolicu od kosilice za travu kako bi oblikovali stazu. Rezultat je impresivan. Na Jonesovoj stazi je moguće kretati se na 10 različitih načina i izvesti pregršt biciklističkih trikova.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Iako je zid za velike skokove na ovoj stazi visok samo 1,4 metra, za razliku od onog na profesionalnim slopestyle stazama koji doseže i 4 metra, Jones ističe da je svejedno potrebno biti fokusiran za dobar skok.

„Budući da sam imao toliko vremena, važno je bilo pronaći način da nastavim voziti svoj bicikl i ovo se ispostavilo kao jedino rješenje“, rekao je Jones i dodao: „Cilj nije bio raditi velike trikove, samo ostati na svom biciklu i održavati kondiciju i biti aktivan u vožnji.“

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...