Čisti adrenalin: Kako to majstori rade: čarolija na dva točka

- Advertisement -

U najnovijem videu za serijal Raw 100, kanadski freeride biciklista Brandon Semenuk provozao se napuštenim rudnikom izvodeći trikove od kojih zastaje dah, demonstriravši zašto je jedan od najboljih vozača mountain bikea u historiji.

Serijal Raw 100 pred bicikliste i filmaše postavlja izazov da snime video u trajanju od 100 sekundi u realnom vremenu, bez usporenih snimaka, bez muzike, kako bi demonstrirali ljepotu i jednostavnost sporta kojim se bave.

Brandon Semenuk, jedan od najboljih MTB vozača svih vremena, za ovaj serijal je snimio više videa nego ijedan drugi sportista (čak šest), a ovaj posljednji je ocijenio „najnovijim i najboljim“ izdanjem. Video je za nekoliko dana sakupio pola miliona pregleda na YouTubeu.

Brandon Semenuk performs at an abandoned mine site during the filming of a RAW 100 video for Red Bull Canada on July 8, 2020 in Vancouver, BC, Canada // Ian Collins/Red Bull Content Pool

Nakon što je svoj peti uradak za Raw 100 snimio u Utahu, na lokaciji gdje se održava prestižno takmičenje Red Bull Rampage, 29-godišnji Kanađanin se za potrebe snimanja šestog videa vratio u rodnu Britansku Kolumbiju, u napušteni rudnik u gradiću Merrittu.

U videu Semenuk vozi kroz postapokaliptični pejzaž napuštenog rudnika, izvodeći trikove na betonskim strukturama i okolnim prirodnim rampama. Najviše od svega impresionira nevjerovatna lakoća kojom savladava prepreke na maštovit i atraktivan način, čineći da vožnja teškom i opasnom stazom izgleda kao rutinska vježba.

Kao i sve prethodne uratke Kanađanina za Raw 100, video je snimio Rupert Walker sa svojom produkcijskom kompanijom Revel Co.

Semenuk je osvajač tri zlatne medalje sa Freeride Mountain Bike World Toura, petostruki pobjednik takmičenja Red Bull Joyride, srebrni sa X-Games 2013, te jedan od tek dvojice biciklista koji su tri puta osvajali Red Bull Rampage (prvi put mu je to pošlo za rukom 2008. godine, kao 17-godišnjaku).

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Koja je to zemlja iz naše regije nominovana za najpoželjniju europsku destinaciju?

Crna Gora nominovana je za najpoželjniju evropsku destinaciju u...

Plaža na Korčuli zaražena fekalijama, ne preporučuje se kupanje do daljnjeg

Zagađenje mora fekalijama, tačnije bakterijom Escherichia coli i intestinalnim...

Bazen na jadranskoj obali oduzima dah svojom ljepotom

Jadranska obala prepuna je kutaka koji oduzimaju dah svojom...