Ekstremna utrka, zahtjevne prepreke, zimske temperature

- Advertisement -

Na skijaškoj skakaonici u Oberstdorfu prije nekoliko dana je održano prvo izdanje ekstremne utrke Red Bull All In, koja ispituje granice izdržljivosti takmičara. Pet stotina učesnika se na ciči zimi suočilo sa 15 teških izazova.

U malom njemačkom gradu Oberstdorfu, u blizini granice s Austrijom, na poznatoj skijaškoj skakaonici Heini-Klopfer je održano prvo izdanje takmičenja Red Bull All In.

Sa starta je krenulo pet stotina hrabrih takmičara i takmičarki, koji su testirali svoju snagu i izdržljivost u utrci na 2,5 kilometra dugoj stazi s preprekama, na ledenoj temperaturi.

Takmičari su trebali savladati 15 različitih prepreka: od prelaska ledene rijeke, nošenja velikih trupaca, gađanja, do penjanja uz konopac i drvene stubove. Pored svega toga, morali su se stepenicama popeti do vrha skakaonice i vratiti se nazad.

U nekoliko izazova takmičarima su se radi motivacije pridružila dvojica profesionalnih sportista iz Njemačke – odbojkaš na pijesku Julius Brink i wakeboarder Dominik Gührs.

Na kraju, u finalnoj utrci muškaraca Nijemac Christoph Birkner je uspio odoliti napadima Danca Leona Kofoeda i pobijediti sa svega par metara prednosti u triler završnici.

Treće mjesto je zauzeo Kofoedov zemljak Nikolaj Dam.

U konkurenciji žena nije bilo nedoumica: Amerikanka Nicole Mericle je odnijela uvjerljivu pobjedu, a slijedila ju je Dankinja Ida Mathilde Steensgaard.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Koja je to zemlja iz naše regije nominovana za najpoželjniju europsku destinaciju?

Crna Gora nominovana je za najpoželjniju evropsku destinaciju u...

Plaža na Korčuli zaražena fekalijama, ne preporučuje se kupanje do daljnjeg

Zagađenje mora fekalijama, tačnije bakterijom Escherichia coli i intestinalnim...

Bazen na jadranskoj obali oduzima dah svojom ljepotom

Jadranska obala prepuna je kutaka koji oduzimaju dah svojom...