Freerunning u švicarskim Alpama: Novi video atraktivnog Dominica Di Tomassa

- Advertisement -

Predstojećeg vikenda u italijanskoj Materi će se održati Red Bull Art of Motion, takmičenje vrhunskih freerunera, a posljednji video Australca Dominica Di Tomassa  sjajan je uvod u ono što ljubitelje ove akrobatske aktivnosti očekuje 5. oktobra.

Iako je odrastao vježbajući balet i umjetničko klizanje, Di Tomasso se okrenuo freerunningu 2007. godine, a 2016. je postao i dio priznate ekipe Team Farang. Od tada je redovan na Red Bull Art of Motionu, na kojem će uzeti učešće i ove godine, 5. oktobra, u italijanskoj Materi.

U svom posljednjem video projektu, u susret takmičenju, Di Tomasso slučajno pošalje pogrešnu razglednicu svojoj majci i – nakon što to shvati – mora da juri poštara kroz predijele ruralne i urbane Švicarske koji ostavljaju bez daha.

Ovaj 27-ogodišnji Australac iskače iz helikoptera nedaleko od planine Matterhorn,  trči po kaldrmama mjestašca Corippo, izvodi hrabre skokove u dolini Verzasca i iznenađuje pješake u gradu Thunu gdje izvodi salta, sve kako bi pokušao ispraviti svoju pogrešku.

Bilo je potrebno sedmicu dana da se snimi video u savršenim vremenskim uvjetima i sa skokom iz helikoptera kao vrhuncem i novim izazovom u karijeri ovog freerunnera.

Di Tomasso, koji je rođen u Sydneyu, kaže da u posljednje četiri godine dolazi u Švicarsku barem jednom godišnje i za to ima dobar razlog.

„Freerunning u Švicarskoj je jako zabavan. Postoje sjajne lokacije i zajednica ima dugu tradiciju aktivnih freerunnera. Naslov videa ‘Od Doma s ljubavlju’ savršeno opisuje kako ja doživljavam freerunning: raditi nešto što voliš i što ti je strast“, rekao je Australac.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Koja je to zemlja iz naše regije nominovana za najpoželjniju europsku destinaciju?

Crna Gora nominovana je za najpoželjniju evropsku destinaciju u...

Plaža na Korčuli zaražena fekalijama, ne preporučuje se kupanje do daljnjeg

Zagađenje mora fekalijama, tačnije bakterijom Escherichia coli i intestinalnim...

Bazen na jadranskoj obali oduzima dah svojom ljepotom

Jadranska obala prepuna je kutaka koji oduzimaju dah svojom...