Red Bull Dajak: Trka čamaca na brzom Vrbasu

- Advertisement -

Dajak Klub Banja Luka17

Za sve ljubitelje zanimljivih takmičenja i vožnje čamcem na brzoj rijeci, Red Bull je ovog ljeta pripremio pravu poslasticu. Red Bull Dajak je trka tradicionalnim čamcem – dajakom, koja će se održati 3. avgusta na rijeci Vrbas u Banjoj Luci.

Tradicija vožnje dajakom na rijeci Vrbas seže stotinama godina unazad. Nastao iz potrebe da se pređe brza rijeka i plovi uzvodno i nizvodno, dajak je jedinstvena vrsta čamca karakteristična za ovaj kraj. Nalik je na kanu, ali njime se upravlja stojeći i pomoću dugačkog vesla. Kako bi oživio tradiciju dajaka, Red Bull organizuje takmičenje Red Bull Dajak, koje će se održati 3. avgusta 2014. godine u 17h u Banjoj Luci.

Pravila su jednostavna. Takmičenje se odvija po principu 4-cross, tj. četiri takmičara startuju istovremeno. Trka se vozi uzvodno i nizvodno, a na stazi su postavljene bove oko kojih se učesnici moraju okrenuti. Cilj je odvesti stazu bez grešaka i stići prvi na cilj. Namjerni fizički kontakt za vrijeme vožnje znači diskvalifikaciju. Pobjednici iz svake vožnje prolaze u naredni krug i tako sve do finala u kojem će se saznati ko je najbrži i najvještiji dajakaš. Svi oni koji žele učestvovati u trci, a nemaju svoj dajak, moći će koristiti čamac koji će biti obezbjeđen na dan takmičenja.

Prijave su već otvorene, a da biste se prijavili potrebno je poslati ime i prezime, datum i mjesto rođenja te broj kontakt telefona na e-mail: dajak@redbull.com.ba. Više informacija o takmičenju moguće je dobiti web stranici www.redbull.ba ili na telefon +387 62 344 782.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Koja je to zemlja iz naše regije nominovana za najpoželjniju europsku destinaciju?

Crna Gora nominovana je za najpoželjniju evropsku destinaciju u...

Plaža na Korčuli zaražena fekalijama, ne preporučuje se kupanje do daljnjeg

Zagađenje mora fekalijama, tačnije bakterijom Escherichia coli i intestinalnim...

Bazen na jadranskoj obali oduzima dah svojom ljepotom

Jadranska obala prepuna je kutaka koji oduzimaju dah svojom...