Red Bull Road Rage: Skica staze i nagrade

- Advertisement -

Event Participants

U toku su prijave za Red Bull Road Rage, vrtoglavi biciklistički spust koji će se održati 6. jula na novoj cesti Lukavica – Jahorina, a sudeći po odzivu ovo je takmičenje privuklo veliki interes ljubitelja brze vožnje biciklom. Ono što je neophodno za učešće jesu ispravan bicikl i kaciga (preporučuje se i dodatna zaštita za koljena i laktove), te ljubav prema biciklizmu i adrenalinu.

Event Participants, Cyril Despres

Takmičiti se mogu stariji od 16 godina, s tim što je mlađima od 18 potrebno odobrenje roditelja. Rok za prijave nije istekao, tako da se svi oni koji smatraju da su dorasli izazovu i ispunjavaju gornje uslove još uvijek mogu uključiti.

staza road rage

Da podsjetimo, utrka se vozi po four-cross sistemu: istovremeno startuju četiri takmičara a dvojica koja se najbrže spuste niz 3,5 kilometra dugu stazu prolaze u naredni krug. Pored vrijednih nagrada koje je obezbijedio partner utrke SONY, četvoricu finalista očekuju i novčane nagrade: za 1. mjesto 800 KM, za 2. mjesto 600 KM, za 3. mjesto 400 KM i za 4. mjesto 200 KM.

Za prijavu je potrebno poslati e-mail sa imenom, prezimenom, datumom i godinom rođenja, imenom grada iz kojeg dolazite i kontakt telefonom na prijave@redbull.com.ba. Sve informacije o Red Bull Road Raceu mogu se pronaći na www.redbull.ba te putem telefona 062 344 782.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Koja je to zemlja iz naše regije nominovana za najpoželjniju europsku destinaciju?

Crna Gora nominovana je za najpoželjniju evropsku destinaciju u...

Plaža na Korčuli zaražena fekalijama, ne preporučuje se kupanje do daljnjeg

Zagađenje mora fekalijama, tačnije bakterijom Escherichia coli i intestinalnim...

Bazen na jadranskoj obali oduzima dah svojom ljepotom

Jadranska obala prepuna je kutaka koji oduzimaju dah svojom...