Rockyjevim stopama: Snowboarder odao omaž kultnom bokserskom filmu

- Advertisement -

Prije odlaska na Winter X Games, kanadski snowboarder Sébastien Toutant je svratio do Philadelphije i izveo nesvakidašnji trik na lokaciji poznatoj po scenama iz legendarnog filma ‘Rocky’.

Sébastien Toutant je osvajač zlatne medalje u snowboardingu na Zimskim olimpijskim igrama 2018 u Pyeongchangu (u disciplini ‘big air’), te dvostruki pobjednik na X Games u disciplini ‘slopestyle’.

Ovaj 26-godišnjak iz Montreala je uvijek u potrazi za novim izazovima i zanimljivim lokacijama za izvođenje svojih trikova.

Ta potraga ga je dovela do Philadelphije i jedne od najpopularnijih atrakcija u ovom gradu: poznatog stepeništa na kojem je u kultnom filmu ‘Rocky’ (1976) trenirao glavni junak Rocky Balboa (Sylvester Stallone).

Iako se nalazi ispred Muzeja umjetnosti u Philadelphiji, stepenište je najpoznatije pod imenom ‘Rocky Steps’ (Rockyjeve stepenice).

Kanađaninova ideja je bila da se na snowboardu spusti niz rukohvat cijelom dužinom čuvenog stepeništa, dugog 72 stepenika, koje je kao dijete viđao u filmovima.

Nekoliko puta je padao, ali se, kao i Rocky, svaki put ponovo dizao i nastavljao pokušavati, sve dok nije uspješno izveo zahtjevan i atraktivan spust od vrha do dna stepeništa, što je zabilježeno i u videu.

Sébastien Toutant
Sébastien Toutant

Snowboarder je iz Philadelphije odmah otputovao na planinu Buttermilk u Coloradu, gdje se od 24 do 27. januara održavaju Winter X Games, na kojima će odmjeriti snage sa svjetskom snowboard elitom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Koja je to zemlja iz naše regije nominovana za najpoželjniju europsku destinaciju?

Crna Gora nominovana je za najpoželjniju evropsku destinaciju u...

Plaža na Korčuli zaražena fekalijama, ne preporučuje se kupanje do daljnjeg

Zagađenje mora fekalijama, tačnije bakterijom Escherichia coli i intestinalnim...

Bazen na jadranskoj obali oduzima dah svojom ljepotom

Jadranska obala prepuna je kutaka koji oduzimaju dah svojom...